Selecteer een pagina

Wat is de beste makelaarssoftwareSoms weet je het gewoon niet, soms kan je niet alles weten. Dat geldt voor makelaars toch ook? Helemaal als het gaat om het kiezen van het juiste makelaars-software-pakket.

Vandaag ontving ik exact die vraag, per email, van een makelaar. “Wat is uw visie over het beste makelaarssysteem op dit moment?”. Natuurlijk kan ik gewoon zeggen dat iList het beste is, omdat ik daar in een ver verleden de basis voor heb mogen bepalen. Dan zou ik echter jokken, want het is niet het beste en los daarvan, alleen beschikbaar voor RE/MAX makelaars in Europa.

De beste makelaarssoftware

Die is er dus niet. Want niet iedere makelaar verwacht hetzelfde van de programmatuur. Zo simpel is dat nou eenmaal. Daar komt nog eens bij dat ik het niet weet, om de eenvoudige reden dat ik niet alle makelaarspakketten voldoende ken om er een objectief en goed overwogen oordeel over te kunnen geven.

Hoe kies je de beste makelaarssoftware

Om te bepalen wat voor jou de beste keuze is om te gaan gebruiken moet je eerst weten wat je wilt. Maak daarom een lijstje van alles waarvan jij vindt dat het pakket van jouw keuze het moet hebben. Negeer de mooie folders, brochures en websites van de verschillende aanbieders. Wat jij belangrijk vindt is waar het om gaat. Leg de lat hoog, erg hoog.

Verder is het belangrijk om bij de verschillende aanbieders te kijken naar:

  • Draait de software op je smartphone?
    Vandaag gebruik je dat misschien nog niet, maar binnen 1 jaar tijd wel!
  • Hoe makkelijk kan je jouw data koppelen met andere ‘systemen’ of websites via een technische koppeling?
  • Kan je je data ‘meenemen’ wanneer je in de toekomst besluit over te stappen naar een andere leverancier?
  • Hoe is de integratie van Sociale Media?
    Dit is inmiddels een ‘must have’ ook al gebruik jij het misschien nog niet (waarom eigenlijk niet…?)
  • Hoe flexibel is de leverancier en hoe snel spelen ze in op veranderingen in de markt?

Nodig op basis van jouw keuzes minstens 3 partijen uit, laat ze maar hun best doen om jouw business te krijgen!

Hoe kan De Scherpe Pen helpen

Simpel – als jij nou in een reactie aangeeft welk pakket je momenteel gebruikt, hoe tevreden of niet je er over bent en waarom je juist voor dit pakket hebt gekozen, dan weet ik zeker dat veel makelaars daarbij gebaat zijn! Gewoon nu direct even doen – alvast bedankt.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+