Selecteer een pagina

EPA labelIs het nou menselijk, éérst te kijken naar een negatieve kant alvorens het positief in te zien?

Wat is nou eigenlijk het oorspronkelijke doel, om dit Label in het leven te roepen? Volgens mij is ’t zodat wij ons eens veel beter bewust worden, wat we met elkaar op eenvoudige wijze kunnen doen, om A. een beter klimaat te bewerkstellingen waardoor B. het ook nog, weliswaar op langere termijn, goed is voor onze portemonnee. Dus met het advies, wat aan het EPA Label verbonden is, in de hand, kunnen we aan de slag om ons milieu te verbeteren.

Natuurlijk komen er eerst allerlei ‘schreeuwverhalen’ van bedrijven die weer weinig doen voor veel geld, de diversiteit aan regels wat het keuren betreft, en ga zo maar door (lees: de bekende kinderziektes).

En wordt het product ook nog eens op een manier neergezet, dat het Label gebruikt wordt in het kader van de bepaling of je de desbetreffende woning wel of niet zou moeten kopen. Dus gaan de verkopers en verkopende makelaars bij een ‘slecht’  Label gelijk met hun hakken in het zand. Klinkt logisch, want als de koper de keuze heeft tussen een E of B Label, dan lijkt die keuze snel gemaakt. Aan de andere kant, elk huis is toch uniek, en wat is over het algemeen de ‘basis’ van aankoopbeslissing… dat is toch het gevoel wat je bij een huis hebt!

Echter, het betreft hier wel Europese Wet- en Regelgeving, en daar komen we gewoon niet onderuit.

Daarbij biedt de Autoriteit Financiële Markten (AFM) in het nieuwe toetskader voor hypotheekverstrekking aan banken de mogelijkheid een hogere hypotheek te verstrekken voor een energiezuinig huis. Het is de bedoeling dat de nieuwe norm begin 2011 ingaat. In de tussentijd kunnen banken al aan de slag met de regeling. (meer info over deze regeling bij SenterNovem)

Zie het nou eens van de andere, dus positieve kant!

Waarom zouden we nu niet eens gezamenlijk, bijvoorbeeld vanuit de NVM, laten weten, dat wij als NVM Makelaars óók heel actief bezig zijn met ons milieu! Dat wij verder gaan dan het klakkeloos aan- en verkopen en onze cliënten óók op dit gebied adviseren!

Onder elke verkooptekst:

Úw NVM Makelaar werkt mee aan een beter milieu, deze woning heeft een EPA label! Gaat u er ook actief mee aan de slag?

The following two tabs change content below.
Al ruim 20 jaar in de makelaardij, waarvan alweer 11 jaar als NVM Makelaar Taxateur o.g.; heerlijk om te rennen en te vliegen, zowel prive als zakelijk;
Google+