Selecteer een pagina

Vivenda magazineNovember 2007, zuka kondigt aan dat ze funda willen overnemen… Dat tijden snel veranderen blijkt wel uit het bericht dat de Vivenda Media Groep bezig is om zuka over te nemen. In hoeverre zal dat een verschil op de woningmarkt gaan maken? Ik verwacht niet dat er iets verandert.

Wanneer je de aankondiging van zuka over de overname verder leest wordt duidelijk dat Vivenda niets betaalt voor de overname van zuka. Vreemd… dan is er vast meer aan de hand. Na de overname zal de directeur van zuka (Ron van Veldhoven) CEO van Vivenda worden. Verder lopen er wat leningen heen en weer tussen beide bedrijven en dient een lening te worden afgelost of geconverteerd te worden naar aandelen voor het einde van dit jaar.

Dat is geen slechte zet voor het bedrijf van Ron van Veldhoven (VERO) dat naar alle waarschijnlijkheid een belang van 67% in Vivenda gaat krijgen zodra de lening in aandelen wordt geconverteerd.

Wie neemt wie nou over? Is dit niet gewoon een slimme zet van VERO / ZUKA /Ron van Veldhoven om Vivenda Media Groep in handen te krijgen?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+