Selecteer een pagina

Het verplichte energielabel wordt nog verplichterAfzien van een energielabel bij de aan- en verkoop van een huis mag straks niet meer. Het Europees Parlement heeft vandaag ingestemd met een Europese wet die het afgeven van een energielabel dwingender voorschrijft.

In Nederland krijgen slechts enkele honderden huizen per maand zo’n label.

„Vaak wordt een koper voor de keus gesteld: meer betalen of afzien van een energielabel”, aldus Europarlementariër Bas Eickhout (GroenLinks). „De nieuwe wetgeving verbiedt deze praktijk. Heel fijn voor de kopers en huurders die straks vooraf weten hoeveel ze kwijt zullen zijn aan energiekosten.”

De nieuwe EU-regels, waarover het Europarlement al een akkoord heeft met de EU-landen, bepaalt ook dat alle nieuwe huizen en gebouwen vanaf 2020 nog amper energie mogen verbruiken. „Goed nieuws voor het klimaat. Het zal ook veel nieuwe banen opleveren”, verwacht Eickhout, die tevergeefs probeerde om de regels uit te breiden naar bestaande huizen en gebouwen.

Bron: De Telegraaf

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+