Selecteer een pagina

De verkoop van nieuwe woningen in Nederland lag in de maand maart 56% hoger dan in maart vorig jaar. Over de eerste drie maanden van dit jaar kwamen de verkopen 70% hoger uit vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, maar bijna 50% lager dan enkele jaren terug normaal was, meldt NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers.

De gezamenlijke ontwikkelaar en bouwondernemers verkochten in het 1e kwartaal 6.100 woningen. Nog niet zo lang geleden waren dat ruim 12.000. De kredietcrisis heeft al met al hard toegeslagen in de woningverkoop, maar is gelukkig wel aan het uitbodemen.

Toch verwacht NVB niet dat het herstel op de korte termijn doorzet. Voor het 2e kwartaal verwacht de NVB alweer een terugslag van de woningverkoop tot 5.000 woningen. Met in de aanloop naar de verkiezingen hebben alle politieke partijen de aftrek van de hypotheekrente tot (hoofd)item van hun verkiezingsprogramma’s gemaakt. Zoiets is direct merkbaar op de woningmarkt.

Uit een recente woonenquête blijkt dat 51% van de mensen die op zich geïnteresseerd zijn in een koophuis nu (even) geen huis durven kopen uit zorgen over de houdbaarheid van de renteaftrek.

Bron: NVB

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+