Selecteer een pagina

Vage taal van makelaarsCommuniceren is een vak apart. Dat weten we allemaal. Alhoewel, gezien deze geweldige informatie die ik in de nieuwsbrief van vaagtaal tegen kwam vraag ik het me af…

Tip – makelaarsvaagtaal | Op zoek naar een nieuwe woning? Pas op voor makelaarsvaagtaal! Bevat je droomhuis nog ‘enkele originele elementen’? Dan kun je hopelijk goed knutselen. Is het een huis ‘voor liefhebbers’? Dan kun je het beter meteen slopen. Kun je de keuken ‘volledig naar wens inrichten’? Dan is er gewoon geen keuken. Zijn ‘Parijs en Londen binnen een uur bereikbaar’? Dan ligt je woning pal onder een aanvliegroute van Schiphol.

Bestel het boekje VaagtaalNieuwsgierig geworden naar nog meer vage taal? Bestel het boek over vaagtaal!
Neem een kijkje op de site van vaagtaal, of volg het op twitter.

Vaagtaal bestaat uit woorden en uitdrukkingen die onduidelijk, dubbelzinnig, misleidend, overbodig of storend zijn. Vaagtaal is taal die verleidt, misleidt, verwart en voor ergernis zorgt.

Met dank aan Arjen Ligtvoet voor het mogen kopiëren van zijn tekst.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+