Selecteer een pagina

Nationaal Symposium Makelaardij 5Daar zat ik dan, een jaar geleden in de zaal bij het NSM4. Bij de vraag wie er ’twitterde’ gingen er 5 (of 15) handen omhoog… Destijds eveneens vanuit de zaal nog een blog live gezet, over de keynote speech van Joep Ketelaar.

Eenrichtingsverkeer

Allemaal communicatie van binnen naar buiten zeg maar. Menig makelaar en taxateur die niet aanwezig kon of wilde zijn liet blijken dat ze wel geĆÆnteresseerd waren in de informatie. Via de tweets vanuit de zaal waren ze real-time op de hoogte van de belangrijkste punten.

Een jaar later

Er is veel gebeurd in het laatste jaar, zeker ook daar waar het sociale media betreft. Steeds meer makelaars beseffen dat ze er wel gebruik van moeten maken en een groot gedeelte doet dat ook. Dat betekent dat de organisatie van het #NSM5 hierop in moet spelen.

Onbekend maakt onbemind

Ondanks de onbekendheid met het fenomeen twitter heeft de organisatie besloten om het wel in te gaan zetten tijdens #NSM5. Het geeft de deelnemers in de zaal, jou, de mogelijkheid om real-time te laten weten wat je er van vindt. Ook vragen kunnen direct gesteld worden en worden beantwoord. Heb jij nog geen of weinig ervaring met twitter en #hashtags? Ervaar dan live op het #NSM5 dat er wel degelijk voordelen aan zitten, naast de nadelen. Welke dat zijn moet je zelf ontdekken, het verschilt per persoon.

Vragen aan sprekers

Humberto Tan - dagvoorzitter NSM5Nog mooier zou het zijn als je, tijdens de presentatie, vragen kan stellen aan de spreker over het betreffende onderwerp! Dat vraagt nog meer van de organisatie, maar zeker ook de spreker. Niet elke spreker kan zijn ‘show’ ad-hoc aanpassen aan de doelgroep. Ik weet dat dat twee redenen zijn waarom #NSM5 er voor heeft gekozen om een voorzichtigere benadering te nemen.

Vragen aan de sprekers worden verzameld, gefilterd, gegroepeerd of noem maar op, waarna de dagvoorzitter Humberto Tan een aantal vragen aan de spreker zal voorleggen, aansluitend op de presentatie. Niet slecht als je bedenkt dat dit ‘even’ drie weken voor het symposium bedacht is.

Participeren

Voor het eerst in de geschiedenis van het Nationaal Symposium Makelaardij wordt het evenement echt interactief. Alhoewel de SMS-actie bij de derde editie ook geweldig goed was opgezet!
Heb jij een vraag voor de spreker, of in het algemeen dan stuur je jouw tweet naar @nsm_5. Voor elke tweet voor of over #NSM5 voeg je precies dat toe: #NSM5. De hashtag van het evenement. Alle tweets met #NSM5 worden tijdens het symposium op het twitterscherm getoond. Transparantie alom!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+