Selecteer een pagina

Succes Factoren van de NVMNovember 2008, makelaars weten dat er zware tijden aan komen. Crisis, recessie en stagnatie. Dan heb je briljante ideeën nodig. De NVM komt met een éénmalige uitgave van ‘SuccesFactoren’.

Ideeën

SuccesFactoren ziet er uit als een glossy en staat boordevol met goede tips en adviezen van makelaars voor makelaars. Sorry, voor NVM makelaars moet ik zeggen, want anders krijg je deze ideeën niet.

De laatste

Met veel geluk wist ik de hand te leggen op de laatste papieren SuccesFactoren die er nog was. Zelfs nu, herfst 2010, twee jaar later, staan er extreem bruikbare ideeën in. Zo goed zelfs, dat ik ze graag onder de aandacht wil brengen. Maar dat gaat zomaar niet want Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen zonder toestemming van de uitgever, aldus de NVM in het magazine.

Digitaal

Nadat ik na wat speurwerk beslag had weten te leggen op de PDF van SuccesFactoren, legde ik een verzoek om toestemming bij de uitgever neer, gesteund door een van de auteurs José Schellekens, tegenwoordig werkzaam voor dagblad METRO. Van de heer Kimman (NVM – Communicatie, Media & Woordvoering) kwam het niet mis te verstane antwoord:

Tot mijn spijt moet ik u mededelen dat ik vooralsnog niet akkoord ga met het gebruik van SuccesFactoren in welke vorm dan ook.

Geen uitleg, geen voorwaarden, geen vragen. Gewoon een kort, droog “Nee”.

Informatie delen

Tegen de NVMKlaarblijkelijk interesseert het de NVM helemaal niet of makelaars goede informatie krijgen. Kennis delen zodat de makelaardij er branchebreed beter van wordt? Niet via de NVM.
Is de NVM huiverig voor het feit dat een niet-NVM makelaar dankzij een briljant idee van een andere makelaar zijn klanten beter tot dienst zou kunnen zijn? Wie zal het zeggen……

Ik baal ervan dat de NVM het niet goedkeurt dat gouden tips en ideeën gedeeld worden. Sorry, hiermee gaat SuccesFactoren dus roemloos ten onder!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+