Selecteer een pagina

Het onder de aandacht brengen en krijgen van een woning, met als doel de verkoop ervan, vraagt steeds meer. Je moet als makelaar steeds weer iets nieuws bedenken en doen om woningen verkocht te krijgen.

Hoe kom je er achter of een bepaalde tactiek werkt? Simpel, door het te doen! Niet proberen, dat is namelijk te vrijwillig. Je dient wel een bepaalde mate van doorzettingsvermogen te hebben. Per slot van rekening wil je dat het een succes wordt.

Geheim

OK, je hebt nu iets nieuws gedaan en het werkt ook nog. Wat dan? Ssssst! stil, tegen niemand zeggen, want stel je voor dat de concurrent er iets aan heeft of het zou gaan kopiëren… Dat is een keuze. Maar wat schiet je daar mee op? Wat hebben de kopers en verkopers er aan? Gemiste kans.

Het is verkwikkend om zo nu en dan een makelaar tegen te komen met een goed idee, ermee experimenteert en het vervolgens graag wil delen. Leon Quaden is zo’n makelaar.

Het idee

Quaden Makelaars & Taxateurs is gaan experimenteren met een ‘preview kanaal’ op YouTube. Woningen die in de verkoop gaan komen worden hier al getoond. Beperkt. Juist daar zit hem de clou! Door alleen de plaatsnaam en de prijs kenbaar te maken met videobeelden van de woning word je geprikkeld tot meer.

De filmpjes maken ze zelf en wiebelen regelmatig. Het is geen videoproductie, dat hoeft hier ook niet. Normaal zou ik dit een aanfluiting vinden, maar het is een sneak preview! Ik zie iets wat iemand anders nog niet weet… De charme die dat geeft zorgt ervoor dat het een beetje spannend wordt. Het voelt als ‘gluren bij de buren‘.

Resultaat

Allemaal leuk en aardig, maar werkt het dan wel? Gemiddeld genomen worden woningen 92x per maand bekeken op hun site. De twee woningen die voor dit experiment een sneak preview kregen overtroffen de verwachting. De ene woning had in 8 dagen 351 hits, de andere 762 binnen twee weken.
Twijfel je nog? Beide woningen waren binnen die periode verkocht.

Gouden ei

De kip met het gouden ei is het niet. Verwacht geen wonderen. Desondanks is dit een slimme zet die eenvoudig te realiseren is. Verkopers waarderen het en je hebt iets waar kopers naar uit kunnen kijken. Want om welke woning gaat het nou eigenlijk? Maak er een sport van en laat door je kopers ‘raden’ waar de woning ligt. Betrek de zoeker erbij, maak het interactief. Een huis kopen moet toch zeker ook leuk zijn?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+