Selecteer een pagina

Sinds enkele jaren word ik af en toe geconfronteerd met QR-codes: tweedimensionale streepjescodes die je met de camera van je smartphone kan scannen, waarna een actie op die telefoon kan worden uitgevoerd (bijvoorbeeld verwijzen naar een webpagina). Ik heb het altijd wel grappig gevonden en beroepshalve nagedacht over praktische toepassingen, maar ik weet niet zo goed wat ik er mee zou moeten.

Soms kom je ze in het wild tegen: mannen met een computerverslaving die dit middels een t-shirt duidelijk maken. Even scannen met je smartphone en je weet gelijk z’n hacker-id, gamers-id en een overzicht van z’n Fourqsuare-checkins op ‘Star Wars’-bijeenkomsten. Ook een klassiek voorbeeld is de QR-code meegedrukt op een visitekaartje. Zelf kijk ik liever naar de leesbare gegevens.

Onlangs zag ik een voorbeeld van een praktische toepassing door een makelaar. Leuk geprobeerd, maar ik ben heel benieuwd wat dit heeft opgeleverd. Ik heb namelijk het idee dat meer dan 80% van de mensen die dit ziet, vol onbegrip verder loopt. En dan mis je het doel: digitaal contact leggen op een andere locatie dan thuis achter de PC.

Als je als makelaar wilt innoveren in communicatiemiddelen, kun je dit beter doen met technieken die door de ontvangende zijde ook worden begrepen. Jaap.nl heeft dit begrepen: Nederland stemt massaal via sms bij talentenjachten en door dit location-based aan te bieden, kun je nu overal direct in contact treden met die consument. Dit kan een individuele makelaar dan toch ook doen? Sterker nog: het levert gelijk een mobiel telefoonnummer op. Dus SMS “HUIS 26” naar 7171 en ontvang alle kenmerken van deze woning op je telefoon!

The following two tabs change content below.
Geboren in Almelo, opgegroeid in Doetinchem, woonachtig in Amsterdam. Civiel ingenieur, werkzaam in projectontwikkeling, geïnteresseerd in internet, social media en gebruiker van Blackberry en iPhone

Laatste berichten van Mark Keuter (toon alles)

Google+