Selecteer een pagina

Eerder stelde ik al de vraag wat het beste softwarepakket voor de makelaardij is. In de reacties staat bruikbare informatie om een keuze te gaan maken. Vanaf vandaag is die keuze groter geworden.

Venum CRM software voor makelaarsVenum

Vandaag was de lancering van een nieuwe softwareapplicatie genaamd Venum. Is dat bijzonder genoeg om er over te schrijven? Goede vraag. Op zich denk ik van niet, maar…

Het is bijzonder te noemen dat er tijdens een zware periode in de makelaardij een nieuwe speler op de markt komt. Er zijn minder makelaars, minder makelaarskantoren en de markt voor makelaarssoftware zit redelijk vast. Dat maakt het interessanter.

Geld

Om een goed stuk software te bouwen heb je kapitaal nodig. Serieus geld bedoel ik dan! Is dat iets wat Wazzup Inc (de partij achter Venum) in overvloed heeft? Nee, natuurlijk niet! Zij hebben het slim aangepakt door een modulair systeem te bouwen wat niet alleen voor de makelaardij te gebruiken is. Ook andere branches, zoals de horeca, kan gebruik maken van dezelfde opbouw en structuur van deze software.

Menig softwarebouwer die actief is in de makelaardij zou maar wat graag hun eigen pakket uitbouwen, verbeteren, aanpassen of veranderen. Daar komen die kosten weer om de hoek kijken, want met 1000 makelaarskantoren als klant heb je niet genoeg inkomsten om dat goed aan te kunnen pakken.

Door een systeem te bouwen wat voor meerdere branches inzetbaar is kan je de kosten over een veel grotere groep klanten verdelen. De prijs hou je laag en toch kan je topkwaliteit bieden en garanderen dat er continue verbeteringen plaats gaan vinden.

VBO

De eerste grote klant heeft Venum al met alle VBO kantoren. Een stuk of 800-900 kantoren. Het VBO heeft er bewust voor gekozen om zelf niet meer bezig te zijn met het onderhouden van een IT bedrijf. Dat laten ze liever aan specialisten over.

Effect on the web

Het zal je dan ook niet verbazen om te horen dat vanaf nu Effect on the web vervangen gaat worden met Venum. Venum heeft op dit moment dan ook dezelfde capaciteiten en mogelijkheden als het vertrouwde Effect on the web.

Is het goed?

Venum CRM software voor makelaars - screenshot - klik voor volledig scherm

Moeilijk te zeggen, kijk maar naar de redenen in het eerder genoemde artikel over makelaarssoftware. Wel bijzonder is het feit dat Venum als webapplicatie draait. Simpel gezegd benader je het programma via internet, maar het functioneert gewoon als programma op je computer. De gebruikelijke vertraging van een webpagina geori├źnteerde applicatie is er dus niet.

Het gevoel van Venum is prima. Als je met Microsoft kan werken, kan je dat ook met Venum. Natuurlijk kijk ik alweer uit naar de eerstvolgende upgrades…

De tijd zal het leren of Venum een geduchte concurrent is of gaat worden van Realworks, Skarabee, OMA of EYE-move onder andere.
Heb jij al ervaring met Venum? Laat dan weten wat je er van vindt!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+