Selecteer een pagina
Nieuwbouwdag trekt bijna 13.000 bezoekers

donderdag 15-04-2010,

Fraaie websites, mooie animatiefilmpjes, glossy brochures en enthousiaste verhalen. Prima middelen om kennis te maken met nieuwbouwprojecten. Toch kunnen ze niet op tegen een ervaring ter plekke. Die ervaring bood de Nieuwbouwdag op 10 april. In heel Nederland waren 232 projecten open. Bijna 13.000 mensen kwamen erop af.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting Landelijk Nieuwbouw Portaal (LNP), de partij achter de nieuwbouwsite niki.nl en organisator van de landelijke Nieuwbouwdag. Enkele dagen na het evenement waren de cijfers van 99 projecten binnen. Het bezoekersaantal van bijna 13.000 is op die cijfers gebaseerd. “Het evenement was een succes”, zegt directeur Rob van der Schoot van de Stichting LNP. “Er waren in totaal weliswaar iets minder bezoekers dan tijdens de vorige Nieuwbouwdag in september, maar per project waren er juist weer iets meer. Bovendien waren ze over het algemeen serieuzer geïnteresseerd dan toen. Tenminste, dat lezen we terug in de evaluatieformulieren van de deelnemende ontwikkelaars, woningcorporaties en beleggers. We zien daarin regelmatig opties en zelfs verkopen terugkopen.”

Gratis reclame

Toch ligt het cijfer dat de partijen voor de kwaliteit van de bezoekers geven, net iets lager dan in september (6,7 om 6,8). “In elk geval een dikke voldoende”, zegt Van der Schoot. “De cijfers onder dit gemiddelde lopen sterk uiteen: er zitten enen en negens tussen. Dat heb je altijd bij zo’n open dag. Hoe serieus veel bezoekers ook zijn, er zijn altijd mensen die zo’n dag gebruiken om (bijvoorbeeld) in die ene hoge toren even van dat fantastische uitzicht te genieten. Die zijn niet geïnteresseerd in kopen of huren en trekken zo’n cijfer omlaag. Daar is niets mis mee. Deze mensen kunnen op termijn alsnog van waarde zijn. Zij vertellen op verjaardagen hoe mooi het uitzicht in die ene toren is. Dat is gratis reclame. Daar kun je als verkoper of verhuurder weer je voordeel mee doen.”

Erg inspirerend

Van der Schoot leidt uit de reacties van de deelnemende partijen af dat de landelijke Nieuwbouwdag in een behoefte voorziet. “Voor de consument is het erg inspirerend en leuk om op locatie te kunnen kijken waar hij straks wellicht komt te wonen”, zegt hij. “Hij of zij kan de voortgang van de bouw zien, de sfeer proeven in een eventuele modelwoning en kennismaken met de omgeving. Dat spreekt natuurlijk veel meer tot de verbeelding dan alleen een brochure of een website. Voor de aanbieders is zo’n landelijke open dag vooral goed omdat de bundeling van opengestelde projecten veel media-aandacht uitlokt. Het is een vorm van samenwerking waarbij het resultaat meer is dan de som der delen. Bovendien is het een prachtige gelegenheid om de sterke kanten van nieuwbouw, zoals nauwelijks onderhoud, maatwerk, goede isolatie en modern comfort, onder de aandacht van de consument te brengen.”

25 september weer Nieuwbouwdag

De landelijke Nieuwbouwdag gaat op zaterdag 25 september op herhaling. Net als op zaterdag 10 april zullen ook dan overal in het land nieuwbouwprojecten voor het publiek tussen 11.00 en 15.00 uur op zijn. De Stichting LNP wordt bij de organisatie ondersteund door de NVB en de Neprom, de brancheorganisaties van ontwikkelaars.

Bron: LNP / www. nieuwbouwdag.nl

Posted via web from nieuwbouw20’s posterous

The following two tabs change content below.
Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg me via @nieuwbouw20 of @fundament CU:-)
Google+