Selecteer een pagina

Ga als makelaar eens solliciterenAls er iemand is die vaak solliciteert is het de makelaar wel. Want wie is jouw werkgever…? Denk eens goed na wie dat eigenlijk echt is! Inderdaad, de klant. De consument die jou inhuurt om een huis te kopen, of juist te verkopen.

Dus zo gek is het idee niet eens, om te gaan solliciteren. Het verschil tussen het aanbieden van je diensten en solliciteren is niet zo groot. Maar de perceptie van de manier waarop wel.

Offerte

  • Je maakt inzichtelijk wat je als makelaar gaat doen tegen een afgesproken tarief
  • Je gaat uit van de kracht van je dienstverlening
  • Je geeft het gevoel van ’take it or leave it’, met beetje onderhandelingsruimte over het tarief
  • Je verkrijgt de opdracht op basis van kosten

Daar is op zich dus niets verkeerd aan. Door anders tegen de ‘opdracht’ aan te kijken verander je ook je houding. Laten we eens kijken hoe dat ook zou kunnen.

Sollicitatie

  • Je maakt duidelijk waarom jij graag voor deze persoon wilt gaan werken
  • Je gaat uit van de kracht van jezelf
  • Je geeft het gevoel van meerwaarde aan, je maakt duidelijk dat jij het verschil maakt
  • Je verkrijgt de opdracht op basis van inzet, van meerwaarde voor de ‘werkgever’

Makelaars moeten solliciterenDoor op een andere manier aan te kijken tegen het verkrijgen van de opdracht tot aankoop/verkoop breng je andere aspecten naar voren bij je klant.

Wanneer er ingezet wordt op de meerwaarde die jij geeft, wordt de discussie over de courtage ook anders. Men is namelijk wel degelijk bereid te betalen voor meerwaarde. Iedereen kent het gezegde ‘Waar voor je geld krijgen’.
Wil je een betere auto? Dan is die vaak toch net een stukje duurder dan die andere. Maar je krijgt wel waar voor je geld. Want goedkoop is toch duurkoop?

Maak dat verschil duidelijk naar je klant door te solliciteren. Je solliciteert alleen op een baan die je echt ambieert. Als makelaar is de duur van die ‘baan’ wat korter en heb je meerdere ‘werkgevers’ tegelijkertijd. Maak duidelijk dat jij die ‘baan’ als verkopend makelaar wilt hebben en wat jij voor de verkoper gaat betekenen.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+