Selecteer een pagina

Sommige oplossingen liggen eigenlijk wel heel erg voor de hand. Achteraf denk je waarom heb ik dit niet eerder bedacht. Door een opmerking van een klant kwam ik erop. Of eigenlijk alleen een vraag; “Heb je geen koopavond dan?

Mijn reactie was dat ik elke avond op afspraak werkte, maar dat vond hij toch anders. Het leek hem ook wel fijn om ’s avonds zonder afspraak binnen te kunnen lopen of te bellen.

Waarom eigenlijk niet? Dus donderdag 7 januari 2010 om 19.00 uur zat ik startklaar voor mijn eerste koopavond.

Eerst gebeurde er helemaal niks. Het sneeuwde buiten, de wegen waren glad. Wat verwacht je nu helemaal met dit weer. Overdag komt er toch ook veel minder bezoek…

Daar kwam het eerste bezoek, Maurice met een enorme zak strooizout met de vriendelijke groeten van de Stichting Promenade Oost. Een ondernemersvereniging waar ik ook toe behoor. Een zeer welkom en attent gebaar.

Ik vermaakte mij vervolgens nog wat op Twitter en werkte mijn administratie bij.

Er volgde een telefoontje, een klant had een korte vraag. Het was niet zo’n lang gesprek, maar ik kon merken dat deze klant het toch wel prettig vond mij ’s avonds te kunnen bereiken.

Vervolgens weer bezoek, een jong stel dat op mijn website had gelezen dat ik koopavond zou hebben. Zij waren er zeer over te spreken. Ze zaten vol vragen over een bij mijn kantoor te koop staande woning. Nadat alle vragen beantwoord waren namen ze een beslissing, deze woning wilden ze graag zien. We maakten een bezichtigingsafspraak voor de zaterdag erna.

Was mijn eerste avond dus succesvol?
Ik vind van wel, dit stel wilde liever persoonlijk contact voordat ze een bezichtiging aan wilde vragen. Al waren ze daarna afgehaakt zou ik al van een succes willen spreken. Het werd alleen nog mooier, zaterdag deden ze meteen een bod op de woning, en momenteel zitten we in de eindfase van de onderhandelingen. Het is nog even erg spannend!

Ik ga er niet vanuit dat elke koopavond dit resultaat zal hebben, maar het is wel een heel mooi begin.

The following two tabs change content below.
In 2002 startte Karin Damhuis haar eigen bedrijf Makelaardij De Eekhoorn in Wolvega, ze is alweer ruim 26 jaar gelukkig getrouwd met haar André en trotse moeder van twee volwassen getrouwde zonen.

Laatste berichten van Karin Damhuis (toon alles)

Google+