Selecteer een pagina

Wat is de huizenkoper... Koning of Keizer?Door de crisis en de ontstane, of eigenlijk reeds lang voortdurende, kopersmarkt kunnen kopers zich meer veroorloven dan voorheen. Zo is het ver beneden de vraagprijs bieden een vast verschijnsel geworden en krijgt de makelaar regelmatig niets te horen nadat een bezichtiging heeft plaatsgevonden. De koper is oppermachtig en heeft het voor het zeggen op de woningmarkt, dat is het gevoel wat bij de huidige kopersgroep overheerst.

Moeten wij als makelaars ons alles maar laten welgevallen teneinde de woning maar te verkopen of bestaat er nog zoiets als wederzijds respect?

Natuurlijk is het zo dat veel woningen nog ver boven de vraagprijs in de markt staan, wat niet past bij de huidige tijd. Maar er zijn ook zeker woningen die zich er niet voor lenen om ver beneden de vraagprijs verkocht te worden. De prijs is zogezegd “scherp” gesteld. Als makelaar kun je hier dan het beste zo duidelijk mogelijk over zijn naar de kijkers en eventuele kopers van zo’n woning. Een goede onderhandeling staat of valt immers met wederzijds gevoel van vertrouwen. Verkoper en koper hebben elkaar nooit ontmoet en de makelaar, zowel verkopend als aankopend, vormen de belangrijke brug in de communicatie tussen de partijen. Om uiteindelijk op een goede koopsom uit te komen is het dan ook belangrijk deze brug op een goede manier te slaan. Met een riant gat tussen de vraagprijs en de biedprijs, terwijl de woning “scherp” geprijsd is, wordt dat gat nooit gedicht.

Daarom is een aankoopmakelaar die de kopende partij deskundig adviseert in deze tijd absoluut geen overbodige luxe, zowel voor de kopende alsook voor de verkopende partij. Dus verkopende makelaars, wees niet bang en gun uw collega de aankoop van een woning die u te koop heeft. Uiteindelijk is dit voor alle partijen de beste oplossing!

The following two tabs change content below.
Al 9 jaar kennis en ervaring opgedaan in de makelaardij. Sinds enkele maanden heb ik een eigen NVM makelaarskantoor in Groningen gestart. Slim! Makelaardij, een kantoor dat het wat anders doet dan de rest. Met oog voor presentatie en vooral detail, persoonlijke aandacht voor de klant en gebruik van nieuwe media, weet ik op slimme wijze woningen te verkopen en aankopen. Kijk ook eens op de website: www.slimmakelaardij.nl

Laatste berichten van Alina Bijzitter (toon alles)

Google+