Selecteer een pagina

Ik ga op vakantie en laat achter... mijn huisMet regelmaat worden makelaars er op geattendeerd om informatie aan klanten te geven waar ze iets aan hebben. Dan wordt er niet bedoeld om het aanbod te blijven spammen naar nieuwsbrieflezers (om maar een voorbeeld te noemen). Juist het geven van relevante informatie waar de ander iets aan heeft is belangrijk. Het gaat er namelijk niet om wat jij als makelaar graag wilt vertellen, maar wat je klant waardevol vindt.

Zo kwam ik vandaag een leuk en eenvoudig voorbeeld tegen in de nieuwsbrief van De Bruijn en Tak Makelaardij.

Ik ga op vakantie en laat achter….mijn huis

De vakantieperiode breekt weer aan! Tijd om uw biezen te pakken en te genieten van een welverdiende vakantie. Met een paar praktische tips laat u uw huis veilig achter.

Er wordt wel eens gezegd dat dieven altijd wel binnen kunnen komen, als ze maar graag genoeg willen. U kunt ervoor zorgen dat de drempel in ieder geval zo hoog mogelijk is. Elke minuut vertraging die de indringers oplopen vergroot de kans op het mislukken van een inbraak.

Het is belangrijk dat uw huis er ook tijdens de vakantie bewoond uitziet voor de buitenwereld. Het is niet altijd mogelijk om iemand in uw huis te laten verblijven tijdens uw vakantie. Maar u zal ongetwijfeld iemand vragen om te zorgen voor planten en eventueel huisdieren. Deze persoon kan gordijnen open of dicht doen en af en toe licht laten branden. Schakel anders tijdschakelaars in, zodat licht automatisch aan en uit gaat. Door een krant met een koffiekopje op tafel te laten staan kunt u uw huis bewoonbaar laten ogen. Hierdoor zorgt u dat een inbreker minder snel toe zal slaan.

Breng belangrijke documenten en waardevolle spullen naar een kluis buitenshuis, en zorg dat ramen en deuren voorzien zijn van goedgekeurd hang- en sluitwerk.

U kunt het beste de stekkers van apparaten uit de stopcontacten halen. Naast het voorkomen van eventuele brandschade door kortsluiting of blikseminslag is het natuurlijk ook nog eens goed voor het milieu.

Loop voordat u naar uw vakantiebestemming vertrekt een extra rondje door uw woning. Check of alle ramen goed zijn afgesloten, of er geen apparaten meer aan staan en of het gasfornuis uit staat.

Zorg dat er geen ladder, koevoet of hamer in de buurt van uw woning staat, en vergeet vooral niet de voor- en achterdeur op slot te doen! Fijne vakantie!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+