Selecteer een pagina

Passen de banken zich eindelijk aan aan de ontstane situatie op de woningmarkt?
De hypotheekrentes staan al geruime tijd onder druk en de banken verlagen eindelijk de rentes. Diverse media koppen de afgelopen dagen al dat de rentes behoorlijk gaan dalen. De ene bank volgt de andere op, want ja als 1 schaap over de dam is dan volgen er immers vele.  Dit juichen we natuurlijk van harte toe, een dalende rente is immers goed voor de woningmarkt. Het wordt hoe dan ook goedkoper om een woning te kopen. En dat is een belangrijke ontwikkeling nu de  huurmarkt zo sterk in opkomst is.

De banken laten overigens nog steeds niet het achterste van hun tong zien. Vermoedens rijzen dat de rentes kunstmatig hoog worden gehouden en de rentes dus nog verder omlaag kunnen. Vanuit de EU komen er drie zogeheten financiële waakhonden die hier onderzoek naar gaan doen.  Het is toch wel erg typisch dat Nederland de allerhoogste rentes biedt van alle Europese landen? De Euribor staat immers nog steeds op een historisch laag niveau en dat zien we (nog) niet terug in de rentes.

The following two tabs change content below.
Al 9 jaar kennis en ervaring opgedaan in de makelaardij. Sinds enkele maanden heb ik een eigen NVM makelaarskantoor in Groningen gestart. Slim! Makelaardij, een kantoor dat het wat anders doet dan de rest. Met oog voor presentatie en vooral detail, persoonlijke aandacht voor de klant en gebruik van nieuwe media, weet ik op slimme wijze woningen te verkopen en aankopen. Kijk ook eens op de website: www.slimmakelaardij.nl

Laatste berichten van Alina Bijzitter (toon alles)

Google+