Selecteer een pagina

Het is intussen 2 maanden geleden dat Wisse Kommunikatie de strijd met de makelaars aanging. In het artikel communicatie bureau daagt makelaars uit van 15 september staat het hoe en waarom.

Stand van zaken

Lange neus naar de makelaarHet huis is nog niet verkocht. Eigenlijk jammer, want het was best leuk geweest als het wel gelukt was om in korte tijd de woning, met dank aan de inzet van sociale media, verkocht te krijgen. Gewoon een lange neus naar alle makelaars trekken, nah-na-na-naah-na. Het zou in ieder geval voor wat opschudding gezorgd hebben en daar hou ik wel van.

Tegenslagen

Net zoals elke makelaar het (te vaak) meemaakt had ook het communicatiebureau tegenslagen. Zo zorgt LinkedIn er bijvoorbeeld voor dat nieuwe gebruikers niet lukraak zich bij allerlei groepen (met een groot bereik) kunnen aansluiten. Ook op twitter is het niet eenvoudig om een schare volgers te krijgen als nieuweling zonder te gaan spammen, wat je dus echt niet wilt doen. Lees ook hun eigen verhaal hierover.

Mislukt

Je zou die conclusie kunnen trekken, maar ik doe dat niet. 2 maanden is te kort dag om er direct een labeltje aan te hangen. Ik ben wel van mening dat ze zich er een beetje op verkeken hebben. Echter, ze ondernemen iets nieuws, ze proberen het, sturen het bij en verbeteren het concept. Welke makelaar stelt zich op dezelfde manier op? Te weinig ben ik bang voor.

Succes

Dat de opzet wel degelijk interessant is blijkt uit het aantal aanvragen. Inderdaad, er zijn meerdere makelaars en consumenten die Wisse Kommunikatie hebben benaderd om te assisteren bij het inzetten van sociale media bij de verkoop van hun huis. Ergens hebben ze dan zeker de juiste snaar aangeslagen, want er komt muziek uit.

Wordt vervolgd

De site ‘makelaar overbodig‘ gaat verder uitgebreid worden, ze hebben de smaak te pakken. Ik vel voorlopig geen oordeel over deze uitdaging. Het is wel duidelijk dat de inzet van sociale media bij de verkoop van een huis geen gouden ei is. Logisch, want sociale media gaat om contact met en tussen mensen. Een huis communiceert nou eenmaal anders.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+