Selecteer een pagina

Het verkopen van je dienstverlening begint wanneer de consument gaat overwegen om, misschien, een ander huis te willen bezitten. Op dat moment wil jij dat er al aan jou gedacht wordt. Hoe krijg je dat voor elkaar?

Top of mind

Je kan dat alleen bereiken door je naamsbekendheid (en ook je imago) zo goed voor elkaar te hebben dat die consument als vanzelfsprekend aan jou denkt. Maar wat als dat nog niet het geval is? Als je elke keer weer moeite moet doen om aan die keukentafel te komen zitten? Dan is het tijd om er voor te zorgen dat je naamsbekendheid verbeterd. Beetje bij beetje en het liefst zonder investeringen.

Toverstokje

Niets gaat vanzelf of makkelijk. Alles kost inspanning, geld of hard werken. Er is geen instant oplossing en er is ook niet 1 unieke methode. Het is een combinatie van vele middelen die allemaal een klein beetje helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid.

Foursquare

Een mogelijk kanaal om in te zetten om je naamsbekendheid te vergroten is foursquare. Het geeft niet als je er nog niet van gehoord hebt, maar ga je er dan wel even in verdiepen. Het gaat hier om ‘geografisch gebaseerde berichten’ (geo based tagging). Door ‘in te checken’ via foursquare op de locatie waar je bent laat je al je ‘vrienden’ weten waar je bent. Lees hier een fantastisch voorbeeld van een horeca ondernemer.

Koffie

Wat ga je doen? Nadat je jouw kantoor hebt ‘aangemeld’ als locatie op foursquare (als het er nog niet is), maak je kenbaar dat IEDEREEN die op foursquare in jouw kantoor incheckt gratis een kop koffie krijgt. Altijd en elke keer weer. Verder krijgt de ‘mayor’ van jouw kantoor uiteraard ook altijd die gratis koffie, maar ook zijn/haar vrienden die meekomen krijgen een warme verse bak. Ter informatie, er kan maar 1 persoon de ‘mayor’ zijn van je kantoor.

Gevolg en resultaat

Omdat die consumenten iedere keer weer aan hun netwerk laten weten dat ze bij ‘Mijn Makelaardij’ zitten zien die personen jouw naam met regelmaat voorbijkomen. Ook zullen de foursquare gebruikers in jouw vestigingsplaats vernemen dat ze bij jou een lekker vers bakkie kunnen komen doen, mits ze inchecken op foursquare.

Er is meer

Dit leidt ook tot meer mensen in je kantoor…. Dat is natuurlijk weer een goed teken voor iedereen die je kantoor voorbij loopt. En dat alles voor de kosten van een kopje koffie. Geen kopje koffie van €2.00, dat betaal je in de horeca. Als jij een pot koffie zet kost je dat stukken minder. Oh ja, de kopjes, schoteltjes en lepeltje dienen wel schoon te zijn. Gelukkig staat die vaatwasser er al, geen probleem. Een erg goedkope manier om je naamsbekendheid op snelle wijze uit te breiden!

Wanneer kan ik bij jou komen inchecken voor een kopje thee? Want uiteraard moet dat ook mogelijk zijn voor hullie en zullie die geen koffie drinken…

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+