Selecteer een pagina

Je hebt je beslissing genomen. Je gaat je huis verkopen. En het liefst zo snel mogelijk natuurlijk en voor de beste prijs. Hoe bereik je dat? Je hebt over verkoopstyling gehoord, het lijkt helemaal logisch, en je wil je huis aanpassen zodat het voor een breder publiek aantrekkelijk wordt. Echter, als je huis een beetje oud is, en wat toen mode was is niet meer in de mode, moet je het dan helemaal opnieuw doen? Of de koper laten doen? Want hij gaat toch alles veranderen? Of niet? Ik zal je hier een paar tips geven, zodat je makkelijker kunt beslissen wat je absoluut moet doen voordat je je huis te kop zet.

Als iets niet meer werkt…

Hier denk ik bijvoorbeeld aan een kraan die het niet meer doet, aan een contactdoos die gebroken is, aan een plint die weg is, aan een lamp die niet aan gaat. Dat moet absoluut gerepareerd worden. Stel je voor, je wil een huis kopen en je gaat op huizenjacht, wat zou je denken, als potentiële koper, als je ziet dat het huis die je bezoekt niet goed onderhouden lijkt te zijn? Je zou dan denken dat er misschien nog meer is wat niet werkt, dat je el zeker wil zijn dat alles het doet en je snel twijfels hebt over het hele huis…

Als iets oud lijkt…

Neem een trap die 30 jaar oud is. Je ziet vast dat hij veel gebruikt is en dat de verf eraf is. Terwijl als je die trap op nieuw verft, zie je alleen dat hij goed onderhouden is.

Kijk naar de vloerbedekking. Heeft hij een beurt nodig? Zijn er vlekken?

Kijk naar de raam (en deur) kozijnen, is de verf eraf? Zijn ze beschadigd?

Als iets oubollig likt…

Toen je het huis kocht, was een donkere vloer een makkelijke keuze, het was toen helemaal mode. Je zou het natuurlijk anders doen als het nu was, je smaak is veranderd, en zo zijn de trends ook anders.

Kijk naar je plafond. Wat moet je doen met de bruine balken?

Je hebt oud muren van bruine bakstenen. Wat moet je hier doen? Om die muren helemaal gelijk en glad te krijgen, dat is heel veel werk!

Hoe pak je dat aan?

  1. Alles moet werken. Lampen, contactdozen, kranen enz. Vul alle gaatjes op (in de muur, de kozijnen). Plak het behang goed vast.
  2. Een blik verf doet wonderen! Gebruik vooral lichte kleuren, zo lijkt je woning lichter en ruimer. Verf de oude trap, de binnendeurkozijnen. Verf de bruine muur, ook als het nog niet glad is, lijkt het al een stuk beter als hij off-white geverfd is. Als je bijvoorbeeld een oude keuken hebt (of een oude badkamer), met tegels die niet meer mooi zijn, kan je die ook verven (gebruik daarvoor eerst een speciale onderlaag) en je keuken een frisse blik geven. Verf de muren die te aanwezig zijn, omdat je van felle kleuren houdt. Het gaat niet om jouw smaak, het gaat erom dat je je huis wil aantrekkelijk maken voor een breder publiek…
  3. Mooie accessoires doen ook wonderen! Leg een mooie crème tapijt op de bruine plavuizen bijvoorbeeld. Als je en donkere bank hebt, kleed het aan met lichte kussens. Gebruik die accessoires om licht en rust aan te brengen.
  4. Verwijder meubilair (niet alles hoor, maar probeer om meer te verwijderen dan je eerste gevoel!). Maak de kasten wat leger. De bezoekers zullen de ruimte beter ervaren en voelen.

Je ziet het, stylen is even belangrijk als verbouwen. Daarmee bereik je heel veel en het hoeft niet eens duur te zijn. Ga niet te ver met verbouwen, kijk eerst naar de kosten en naar de resultaten die je kan bereiken. Kan je dezelfde resultaten voor minder geld krijgen? Doe maar dan!

Duidelijk? Zo niet, stuur mij een email met een foto en ik zal je helpen!

Succes met de verkoop!

The following two tabs change content below.
Madeleine is Française en woont sinds 2000 in Nederland. Zij is getrouwd met een Nederlander en heeft 2 jonge dochters (3 en 6 jaar). Zij is interieuradviseuse en verkoopstyliste en heeft een webwinkel voor woonaccessoires. Zijn doel is om huiseigenaren te helpen: om beter thuis te voelen of om hun huis sneller en makkelijker te verkopen.

Laatste berichten van Madeleine Royere-Koonings (toon alles)

Google+