Selecteer een pagina

Verwacht hier geen epistel over verkooptechnieken. Nee, ik ga iets totaal onverwachts doen over het basisbeginsel van iets verkocht krijgen en hoe je daar inspiratie voor kan opdoen.

Bioscoop

Ik ga je naar de film sturen. Een nieuwe film, waarin ‘verkopen’ de rode draad is. Ga nu je kaartjes reserveren voor ‘The Joneses‘ (sinds 12 augustus in de NL bioscoop).

Er wordt niet zomaar een product verkocht, nee, het gaat hier om een complete lifestijl! Is een woning daar niet ook een (belangrijk) onderdeel van…? In de film gaat het om consumer goods, waarbij het heel duidelijk wordt dat er pas verkocht wordt, als men het wil hebben!

Hebben, hebben, hebben

Er moet gezorgd worden voor een hoog ‘wannahave’ gehalt. Dat is nou precies wat The Joneses doen. Zij zorgen er voor dat jij het hebben wilt. Dat gaat het beste wanneer anderen vertellen wat voor moois jij te koop hebt. Is dit herkenbaar?

Beide voeten op de grond

Het is een film… Er zit dus drama in, verliefdheid, sentiment, schuldgevoel, de hele mikmak wat bij een film hoort. Daar kan je dan gewoon van genieten, want het is een leuke film. De eerste 20-30 minuten zullen je echter wel inspiratie gaan geven. Het gaf mij in ieder geval inspiratie voor dit blog :).

Cinema, DVD of TV

Ga je naar de film, dan ben je er vlot bij. Je kan natuurlijk ook 4 maanden wachten tot The Joneses op DVD uit komt, of tot ergens volgend jaar als de film op TV komt. Dat is jouw keuze, het maakt niet uit wanneer, als je de film maar gaat kijken om inspiratie op te doen.

Alles over het plot kan je lezen op de IMDB (Internet Movie DataBase).
Bekijk hier de trailer in HD:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=achUBX71Fj0&hd=1[/youtube]

Oh ja, voor degenen met jeugdsentiment, dat is inderdaad Agent Mulder in de film.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+