Selecteer een pagina

Spammers kennen we allemaal, hun emails herkennen we direct en zijn al heel snel verwijderd. Maar wat nou als je deze email ontvangt:

De reden dat ik u schrijf is dat ik een hele grote wens heb en dat u iemand bent die mij hierbij zou kunnen helpen. Ik zal mij eerst even aan u voorstellen en dan zal ik u uitleggen waarom ik schrijf.

Hoe ga je om met emotie in de makelaardijMijn naam is <naam> en ik ben <x> jaar en ik woon in <plaats>. Ik ben een alleenstaande moeder van een <kind>. Ik heb voor de zwangerschap altijd in een verpleeghuis gewerkt met dementerende ouderen. Nu start ik eind mei 2010 met een 1-jarige opleiding tot <nieuw beroep>. Dit wordt vergoed door de gemeente zodat ik weer een nieuwe start kan maken samen met mijn <kind>.

Ik heb in <buitenland> en <buitenland> gewoond en in <jaar> ben ik vanwege mijn grote liefde naar <buitenland> geëmigreerd. Ik woonde op 40 minuten afstand van <plaats>.

Wij zijn getrouwd en na het huwelijk begonnen de problemen en werd ik geestelijk en lichamelijk mishandeld door mijn echtgenoot en zijn moeder. In <jaar> ben ik gevlucht naar Nederland.

Zes maanden later werd mijn <kind> geboren. Na vele bedreigingen om <kind> te willen ontvoeren en mij te willen doden ben ik toen verhuisd omdat mijn ex man mijn adres wist. En op dit adres woon ik nu ruim twee jaar.

Zo, u zult nu wel genoeg hebben van mijn levensverhaal en ik zal u nu vertellen waarom ik u schrijf.

Een goede kennis van mij heeft een mooi huis met een tuin waar mijn <kind> graag ging spelen. Wij hebben nu geen tuin omdat we in een flat wonen. <Kind> en ik hebben ons altijd erg thuis gevoeld in dat huis en nu gaat ze samenwonen met haar nieuwe partner en heeft ze deze woning te koop gezet.

Ik vond dit heel erg om te horen en ik dacht waarom probeer ik niet of ik deze woning kan gaan bewonen.

Echter, dit is voor mij als alleenstaande moeder natuurlijk een utopie, maar misschien kunnen dromen waar worden.

Ik kan als alleenstaande moeder nooit een hypotheek krijgen en zeker niet voor deze vraagprijs (waar nog in te onderhandelen is lijkt mij).

Daarom mijn grote vraag een u aangezien u voor een vermogend en bemiddeld makelaarskantoor werkt;

Bent u bereid om deze woning voor mij te kopen en dat ik aan u maandelijks een vast bedrag aan huur betaal? Ik weet het is in deze tijd van de financiële crisis misschien een dom verzoek, en wellicht denkt u; die vrouw is gestoord, maar het huis staat nu te koop en voor mij is het dan ook nu of nooit.

Ik hoop dat u bereid bent om mijn verzoek in overweging te nemen en dat we samen tot een goede overeenkomst kunnen komen?

Het betreft de woning: <adres & plaats>.
<hyperlink naar woningpresentatie online>
Verkopend makelaar: <naam & telefoonnummer>

Om bezittingen te hebben is voor mij niet belangrijk, maar als ik deze woning zou mogen bewonen (huren) zou dat fantastisch zijn. Mijn grootste en waardevolste bezit is mijn kind en dat zij gelukkig is…… dat we samen gelukkig zijn. We houden van dit huis.

Ik zou het geweldig vinden en u erg dankbaar zijn als u mij hierbij zou willen helpen.

Ik hoop dat u mij niet brutaal vind of onbeschoft want dat is zeker niet mijn intentie met deze brief.

Maar soms moet je de stoute schoenen durven aantrekken en gewoon vragen, zeker als het je droom betreft.

Ik hoop dat u mijn verzoek in overweging wilt nemen en eenmalig deze uitzondering wilt maken.

Bedankt voor het lezen van mijn brief en wat de uitkomst over deze brief ook zal worden, ik dank u voor uw tijd en moeite.

Vol verwachting zie ik uit naar uw reactie.

<alle persoonskenmerken zijn vanzelfsprekend geanonimiseerd>

Hoe interpreteer jij dit verzoek, hoe zou je reageren, wat ga je hier mee doen?
Gaan we hier meer van zien?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+