Selecteer een pagina

Twee kikkersEr was eens een groep kikkers die op reis ging door een prachtig bos. Plotseling vielen er twee van hen in een diep gat. De andere kikkers zagen hoe diep het gat was en waren van mening dat elke poging om eruit te komen tevergeefs zou zijn. De groep riep naar die twee kikkers dat hun doodvonnis was geschreven, ze waren volgens hen zo goed als dood.

Ontsnappen

De twee kikkers negeerden de opmerkingen van de anderen en sprongen met al hun kracht omhoog om zo uit het gat te kunnen ontsnappen.

Opgeven

De andere kikkers bleven hen vertellen dat ze moesten stoppen, dat ze zo goed als dood waren. Uiteindelijk gaf één van de twee kikkers toe aan wat de andere kikkers riepen en hij gaf de moed op. Hij viel neer en stierf.

Doorzetten

De andere kikker ging door met springen zo hard als hij kon. En wederom riep de groep kikkers hem toe om de pijn van het springen te stoppen en de moed op te geven en gewoon dood te gaan. De kikker sprong zelfs harder en uiteindelijk lukte het hem om uit het gat te komen.

Motivatie

Toen hij eruit was zeiden de andere kikkers: “Hoorde je ons niet?” De kikker legde hen uit dat hij doof was. Hij dacht dat de groep hem de hele tijd aan het aanmoedigen was!

Dit verhaal leert twee lessen:

  1. Er is kracht van leven en dood in uitspraken. Aanmoedigende woorden kunnen iemand die in de put zit opbeuren en hem helpen de dag door te komen.
  2. Ontkrachtende woorden kunnen voor iemand die in de put zit net genoeg zijn om hem of haar de nekslag te bezorgen.

De kracht van woorden

Wees voorzichtig met wat je zegt. Spreek met de kracht van leven tegen de mensen die op je pad komen. De kracht van woorden… het is soms nog niet zo gemakkelijk te begrijpen dat een aanmoedigend, stimulerend woord zo lang positief kan doorwerken. Iedereen kan woorden spreken die een ander kan beroven van de kracht om door te zetten in moeilijke tijden.
Speciaal is degene die de tijd wil nemen om een ander aan te moedigen.

met dank aan Joly Picauly

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+