Selecteer een pagina

Ik ontkom er niet meer aan, de roze camera van Wehkamp. Waar ik ook ga, het schattige dinkje weet mij altijd weer in beeld te krijgen.  Als een ware Sherlock Holmes weet dit digitale gadgetje van nog geen € 80,- mij feilloos te vinden. Ongelofelijk want op zich is het geen heel speciaal ding.

Wehkamp-”Gestapo”

Niet alleen op de Telegraaf kom ik de advertentie tegen maar ook op buitenlandse sites als The Sun:

Mishandeling

Via de pagina op Criteo kan ik vervolgens het geheel wel uitzetten, fijn. Echter, als ik IRL (in real life) zo gevolgd zou worden door een verkoper zou de figuurlijke muisklik toch echt wel leiden tot een voorkomen bij de daartoe aangewezen rechtbank, in verband met een lichte vorm van welgemeende mishandeling. Dus Wehkamp ga nog eens even nadenken of dit nu echt de meest sympathieke vorm van marketing is? Wellicht dat er andere vormen te bedenken zijn waarbij ik mij iets minder op mijn digitale huid gezeten voel.

Nee/Nee

Bij verdere bestudering van de Criteo pagina kom ik er via Networkadvertising.org ook nog achter dat ik lid ben van nog veel meer advertentienetwerken. Ik begin langzamerhand mij toch een beetje op mijn vingers gekeken te voelen, wordt het niet tijd voor een eenvoudige digitale Nee/Nee sticker?

Overigens geeft het ook wel weer een bepaalde rust in het dagelijkse surfen, je weet immers al wie je gaat begroeten en je hoeft niet beducht te zijn op een of andere fantastische Tele2- schapenbanner.

Huizenmarkt

Als ik er wat langer bij stil sta, snap ik best dat adverteerders hier warm voor gaan lopen, immers iemand heeft interesse getoond, zal zich wellicht nog verder online oriënteren, dus blijf hem confronteren met zijn “product of interest” en dat zal dan tot een conversie leiden. Nu vraag ik mij af of de bedenkers bij Wehkamp het zelf ook op prijs zouden stellen zo gestalkd te worden; ik denk het niet. Waarom dan wel je potentiële klanten hiermee confronteren?? Sterker nog: vrienden, amaze me! En maak een banner die echt tot conversie leidt….elke dag daalt de prijs een beetje…dat zou wellicht ook de oplossing zijn voor de huizenmarkt die totaal op slot zit. Kom maar op met die banners:

– mijn droomhuis die elke dag een beetje daalt in prijs;
– mijn droomhypotheek die elke dag een beetje goedkoper wordt;

Alleen hoe zit dat dan met mijn eigen huis dat eigenlijk elke dag een beetje in prijs zou moeten stijgen? Of komt dan wellicht toch die vliegtuig-pricingstrategie om de hoek kijken;-)

Kortom lang leve retargetting maar dood aan saaie marketeers. Gelukkig heb ik niet op deze link geklikt, leg dat maar eens uit. Jij wel nu?

Posted via email from nieuwbouw20’s posterous

The following two tabs change content below.
Specialist in interactieve communicatietoepassingen m.b.t. vastgoed en nieuwbouw in Nederland. Ik schrijf o.a. via mijn blog www.nieuwbouw20.nl over bedrijven, nieuwe internettoepassingen en websites. Bovendien worden er nieuwe inzichten, campagnes, personen en bedrijven behandeld die zich in de bouw- en ontwikkelingsbranche onderscheiden. Volg me via @nieuwbouw20 of @fundament CU:-)
Google+