Selecteer een pagina

De hypotheekrente stijgtHet is toch fantastisch! De hypotheekrente stijgt. Huh? of is dat niet fantastisch? Het is maar hoe je er naar kijkt en wat je belangrijk vindt. Makelaars en financieel adviseurs zetten normaliter de hakken in het zand en kijken fronsend naar de ontwikkelingen van de hypotheekrente als die omhoog gaat.

Tijd voor een oordeel

Afgelopen vrijdagavond zat ik in de trein, moegestreden na een lange dag, op weg naar huis. Helaas tegenwoordig geen mannetje die met een kar koffie of lekkers langs komt. Bezuinigingen van de NS. Mijn vingers gingen vliegensvlug over mijn iPad, wat een geweldige uitvinding. Ineens grote schrik. Bliep bliep. Een sms. Bericht dat de banken hun hypotheekrentes gaan verhogen. Mijn ogen sloeg ik neer, en hield ze een paar seconden gesloten om dit nieuws te verwerken. Slik. En nu?

Snel schakelen en kijken wat de “markt” er over te zeggen heeft. De makelaars en financieel adviseurs waren op zijn zachtst gezegd niet blij… En ik, ik stond te juichen. Waarom? Dit is een kans! Kijk, iedereen die in het vak zit kijkt direct naar de eventuele gevolgen die dit voor zijn of haar eigen portemonnee heeft. Gelijk wordt gedacht dat er minder kan worden geleend en dat dit resulteert in minder woning verkopen. Ahum, das niet helemaal waar hoor. Het is maar hoe je er naar kijkt.

De klant staat altijd centraal, in dit geval de woonconsument. Logischer is het dan ook in het belang van de consument te denken. Dat betekent automatisch dat je niet in producten moet denken. Juist ja. Anders denken. Zeg maar 2.0 (nogal een hippe term tegenwoordig). Als de hypotheekrente stijgt raak ik dus ook niet in paniek. Sterker nog, er zijn genoeg kansen. Het gaat namelijk helemaal niet om de hypotheek en de rente die daar bij hoort. Nee, de consument moet worden bijgestaan in zijn financiële leven. Zijn financiële wat? Ja, zijn financiële leven.

Er zijn altijd voldoende mogelijkheden als je de consument ECHT bijstaat. En, dat is niet opstaan als een consument binnen komt wandelen met de wens voor een nieuwe woning en die zak met geld. Dat gaat veel verder. De makelaars en financieel adviseurs die nog in producten denken wens ik succes. De klant, daar gaat het om! Daar is de consument bij gebaat! Dus beste consument, wees gerust, er is niet zoveel aan de hand. Je kunt gewoon je woonwensen nastreven. Als je maar bij de juiste mensen aan tafel zit…..

Oh, en als mensen zich afvragen of dit er echt toe doet, natuurlijk. De klant staat altijd centraal, in ieder opzicht. Het gaat immers niet om de rente, maar om het grotere geheel. Geniet van het leven en maak je niet te druk. Carpe Diem.

The following two tabs change content below.
Als directeur van een bedrijf in de financiele dienstverlening mag ik mij bezighouden met consumentengedrag. Waarom kiest iemand voor een bepaald financieel product, of voor een bepaald merk? Met deze blog willen we financiele zaken wat leuker en simpeler maken, het zijn tenslotte zogenaamde low interest producten. Financieel advies, je leven lang.

Laatste berichten van Andre Wolfs (toon alles)

Google+