Selecteer een pagina

Amsterdam verbiedt 2e woningZijn ze nou helemaal gek geworden, daar in Amsterdam? Dat is toch wel het eerste wat ik dacht bij het lezen van het bericht in de Telegraaf.
Het is in Amsterdam verboden om een tweede woning te bezitten van een tiental vierkante meters, een pied-à-terre.

Dwangbevel

Onbegrijpelijk hoe je als hoofdstad mensen weg wilt jagen. Inmiddels hebben er dit jaar al meer dan 750 inwoners van Amsterdam een dwangbevel ontvangen om hun appartementje verplicht beschikbaar te stellen voor de sociale huurvoorraad.

Diefstal

De aankoop van een pied-à-terre vraagt al snel €200.000 waarbij de opbrengst van sociale verhuur maximaal €548 is. Jij weet vast wel wat de maandelijkse hypotheeklasten zijn voor een woning met een aanschafprijs boven de twee ton.

Headquarters

Amsterdam wil graag als vestigingsplaats voor grote bedrijven dienen, inclusief fiscale voordelen. Met bovenstaande maatregel jagen ze al die topmensen (hoogleraren, directeuren, architecten) heel snel weer weg!

Rare jongens, die Amsterdammers.

Update 25 augustus:

De gemeente Amsterdam laat eigenaren van een tweede, goedkope woning enkele maanden met rust. Tot november ”wordt geen actief handhavingsbeleid toegepast op tweede woningen”, aldus de gemeente woensdag.

Er was de afgelopen tijd wat onrust ontstaan over het bezit van een tweede woning in Amsterdam. Aanleiding was een brief die de dienst Wonen, Zorg en Samenleven (Dienst WZS) in juni aan de eigenaren van 666 leegstaande woningen had gestuurd.

Het ging om particuliere woningen die volgens het landelijk puntenstelsel een huurwaarde van 548 euro of minder hebben. Het doel was om kennelijke leegstand in kaart te brengen en daarop actie te kunnen ondernemen.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+