Selecteer een pagina

Het komt steeds vaker voor dat een hypotheekadviseur zijn klant helpt bij de aankoop van hun nieuwe woning. Helaas ook vaak zonder ooit de woning van binnen te hebben gezien.

Natuurlijk is het begrijpelijk dat ook een hypotheekadviseur zoekende is naar alternatieve inkomsten, maar het woord belangenverstrengeling komt toch zeker sterk naar voren.

Daarbij is het natuurlijk niet verstandig om je als deskundige uit te geven op het gebied waar je dat, zeker bouwtechnisch gezien niet bent. Het zou wat zijn, wanneer de markt weer verandert dat makelaars hypotheekadviezen gaan verstrekken.

Aan de andere kant is het wel knap dat een hypotheekadviseur blijkbaar wel de commerciële overtuiging kan overbrengen, daar waar een makelaar dat vaak niet lukt bij een consument. Dus wie moet hier nu van wie gaan leren en wanneer wordt het nu eens duidelijk afgebakend?

The following two tabs change content below.

Jacques Dicks

In het dagelijks leven ben ik broker manager bij RE/MAX Vastgoedgroep. Hierdoor loop ik dagelijks tegen vastgoedvraagstukken aan. Vanuit makelaars en consumenten, bedrijfsleven en overheid geeft dit voldoende inspiratie geeft voor het schrijven van deze Blog.

Laatste berichten van Jacques Dicks (toon alles)

Google+