Selecteer een pagina

Ook zonder torenhoge marketingbudgetten zijn er tal van manieren om extra klanten te trekken.

  1. Beloon bestaande klanten voor hun doorverwijzing
  2. Vraag altijd aan je nieuwe klant welke persoon je op je bedrijf heeft gewezen. Beloon deze met een persoonlijke attentie. Maak niet de fout door de beloning van te voren in het vooruitzicht te stellen. Maak er een leuke verrassing van.

  3. Benader nieuwe klanten op een orginele manier
  4. Voorbeeld: een dealer in bestelbusjes is op zoek naar nieuwe klanten. Alle monteurs op de weg krijgen de opdracht uit te kijken naar busjes waar wat aan mankeert. De eigenaar ontvangt vervolgens een persoonlijke brief, dat het geconsteerde ongemak gratis gerepareerd kan worden, de eigenaar kan in de tussentijd een kijkje nemen in de showroom. Aanloop gegarandeerd.

  5. Beloon klachten
  6. Een probleem voor veel bedrijven is dat klanten na een slechte ervaring of een klacht weggaan zonder dit de onderneming te laten weten. Zorg er dan ook voor dat elke klacht beloond wordt. Een klacht is een enorme kans. Beloon een klacht met bijvoorbeeld een bos bloemen (of een andere leuke attentie). Het effect kan enorm zijn. Het maakt bovendien de drempel om een klacht in te dienen veel lager.

  7. Bespeel de pers
  8. Ervaringen van klanten(testimonials) zijn een steeds groter wordende factor bij een eventuele aankoop. Een positief verhaal in de krant kan ook helpen en heb je vaak zelf in de hand. Verwelkom bijvoorbeeld je 100e klant in combinatie met je 3-jarig bestaan. Een mooie gelegenheid om de publiciteit te zoeken.

  9. Laat klanten het product ervaren
  10. Werk bijvoor gratis een halve dag voor een potentiƫle klant. Geef het product mee om het gratis een week uit te proberen. Hiermee maak je de drempel weer een stuk lager. Een mooi voorbeeld is een beddenzaak die aanbiedt om het bed een weekend uit te proberen bij een lokaal hotel, en dat tegen een schappelijke prijs. koopt men het bed, dan krijgen ze de kosten van het weekendje retour.

Heb jij ook een goede tip? Reageer dan even op deze post.

The following two tabs change content below.

Laatste berichten van Marco Boersma (toon alles)

Google+