Selecteer een pagina

Makelaars moeten zich gaan onderscheidenIn de meeste gevallen en voor de meeste producten of diensten kiest de consument de goedkoopste beste verkoper.
Wanneer alles zo ongeveer hetzelfde lijkt, natuurlijk wordt er dan voor de goedkoopste aanbieder gekozen, dat is immers goed genoeg.

Zodra je inziet wat dat voor jou betekent, kan je drie dingen gaan doen.

  • Zorgen dat je de goedkoopste bent
  • De meest betrouwbare zijn
  • De enige aanbieder zijn

Zorgen dat je de goedkoopste bent

Deze keuze wordt door veel makelaars gekozen. Hup, omlaag die courtage – dan krijg ik wel weer klanten. Hoe lang hou je dat vol? Hoeveel meer woningen zul je moeten gaan verkopen om in ieder geval break-even te komen met je bedrijf? Heb je die cijfers allemaal op een rijtje? (Lees ook: Open brief aan alle makelaars)
Wat ga je doen als jouw concurrentie de prijzen ook verlaagd? Nog minder courtage vragen? Geld toegeven als je een huis in de verkoop mag nemen?

De meest betrouwbare zijn

Enig idee hoe je dat gaat doen? Laat het dan direct weten, want het is mij een raadsel hoe jij er voor kan zorgen dat je de meest betrouwbare bent. Misschien lukt het je wel om de betrouwbaarste te zijn voor een bepaalde groep consumenten, maar een andere groep mensen zal daar toch echt verschillend over denken. Stel je toch eens voor dat het geheim hiervan ontrafeld wordt…. Scheelt een boel bij de verkiezingen, gaan we allemaal op dezelfde partij kiezen.

De enige aanbieder zijn

Waarschijnlijk is dit je beste en enig haalbare alternatief. Zolang jij je duidelijk kan onderscheiden van de concurrentie zal de consument niet meer hoeven kiezen tussen meer van hetzelfde en vanzelfsprekend de goedkoopste kiezen. Wanneer er voldoende verschil is voor consumenten om te gaan overwegen welke makelaar het beste aansluit bij het wensenpakket, dan ben je het speelveld aan het veranderen. Door het speelveld schaalbaar te maken en daar een voor jouw winstgevende strategie op toe te passen zorg jij er voor dat je veel meer dan gemiddeld bent.

Hoe gemiddeld ben jij?
Op welke wijze steek jij met kop en schouders boven de rest uit?

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+