Selecteer een pagina

Het is bewust dat er niets verandert. De woningmarkt wordt weloverwogen gelaten zoals het is. De regering heeft daar alle baat bij om andere problemen het hoofd te bieden, op te lossen of er door te drukken. Jammer voor de makelaar, maar de overheid heeft een groter belang dan het vlot trekken van de vastzittende verkoop van huizen. Geloof je me niet?

Krimpregio’s

Nederland vergrijst, iedereen trekt naar de steden toe en het platteland loopt leeg. Doordat de huizenprijzen hoog blijven en er te weinig geld is wat door de banken uitgeleend wordt is menigeen genoodzaakt om te gaan verhuizen naar plaatsen waar de huizen nog wel betaalbaar zijn. Juist, de krimpregio’s! Op deze manier wordt de leegloop van die gebieden in ieder geval minder. Zoek je een twee-onder-een-kap woning met 1500m2 tuin? Die heb je al voor €80.000.

Aardgas

Kolen stinken en vervuilen, olie raakt op. Aardgas wordt weer steeds belangrijker. Waar zit dat aardgas? Juist, Oost-Groningen wat eveneens een krimpgebied is. Door werkgelegenheid naar die regio te sturen worden weer meerdere vliegen in een klap geslagen. Betaalbare huizen, met werkgelegenheid en (gedeeltelijk) oplossen van het energie- en milieuprobleem.

CO2

Barendrecht is er vanaf. Nu mag jij 3x raden waar de opslag naar toe gaat… Exact! Om verzakkingen te voorkomen wordt de CO2 opgeslagen in de leeggepompte aardgasvelden. Nog meer werkgelegenheid in krimpregio’s. Zie je het patroon al?

Mergelgroeves

De laatste mijn ging in 1973 dicht. Er gebeurt niets meer mee en de werkloosheid en armoede is hoog in dat gebied, nog een krimpregio. De energiebehoefte stijgt en dat kunnen we niet alleen opvangen met zon- en windenergie. Er gaan meer kerncentrales komen. Het afval, dat kan mooi in de mergelgroeves opgeslagen worden. Alweer een krimpregio gered!

Filedruk

Filedruk opheffen

Ook dit jaar in de verkiezingscampagnes was het terugdringen van de files een hot issue. De echte oplossing die de verschillende partijen willen gaan doorvoeren werd niet genoemd om onrust te voorkomen. Met bovenstaande maatregelen/oplossingen, hoe je het maar wilt zien, zullen meer en meer medewerkers gaan telewerken zoals dat vroeger heette. Tegenwoordig heeft men het over Het Nieuwe Werken, gevolg hiervan is dat de filedruk drastisch zal terugdringen. Minder asfalt en minder verkeer is weer goed voor het milieu.

Makelaars

Er zijn er teveel. Wanneer de woningmarkt nog een paar jaar op het huidige niveau blijft wordt dat aantal vanzelf minder. Dat is de collateral damage van dit plan. Jammer dan, zo zegt men in Den Haag. Het belang van die paar makelaars die hun boterham op een andere manier moeten gaan verdienen weegt niet op tegen de vele voordelen zoals hierboven genoemd.

Verbazingwekkend wat je ’s avonds laat in de auto op de A1 allemaal kan bedenken…
Fijn weekeinde!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+