Selecteer een pagina

woningfotografieVoor vastgoedeigenaren die hun bezit verkopen of verhuren is een optimale presentatie van essentieel belang. Het gaat er om dat precies dit object opvalt tussen hun concurrenten. Het inzetten van professionals hiervoor is dan ook een (goede) mogelijkheid.

Mocht je er toch voor kiezen de foto’s zelf te maken, dan geef ik je hier 11 tips en trucs waar je op dient te letten:

 1. Fotomoment
  Ongeveer twee uur nadat de zon is opgegaan en twee uur voordat deze weer ondergaat, is het licht het zachtst en warmst.
 2. Fotografeer vanuit diverse hoeken
  Ga door je knieën of ga op de trap staan om te zorgen voor variatie in de foto’s.
 3. Ga Voor Volume
  Tegenwoordig heeft bijna iedereen een digitale camera. Hiermee kan je oneindig veel foto’s maken. Doe dit dan ook. Positioneer jezelf in iedere hoek van de kamer om een foto te maken. Neem niet “gewoon” een foto, zoek naar een interessante hoek, zodat het de aandacht trekt van de kijker.
 4. Doe Lichten Aan
  Het licht van iedere kamer dient aan te zijn (plafonnières, tafellampen, bedlampjes, leeslampen etc.) en de gordijnen of luxaflex mogen open! Het licht van binnen heeft een positief effect op warmte en kleur, welke een kijker zeer zal aanspreken.
 5. Wel of geen Flitser?
  Als je een foto maakt, gebruik dan altijd een flitser. Maar, maak ook een foto zonder flitser. Waarom? Indien je niet goed weet hoe je een flitser gebruikt of instelt, is het licht van de flitser vaak veel te fel en hard en ziet de foto zonder flitser er warmer uit, waar de kijker weer beter op reageert. Onthoud goed dat je een stabiele hand dient te hebben, anders zijn de foto’s bewogen. Een truc van de fotograaf is om je armen op je eigen lichaam te laten steunen, druk bovenarmen tegen het lijf aan. Op datzelfde moment zet je jouw benen zo neer dat je de vorm van een statief aanneemt. Een goede truc is om tegen een muur of deurpost te staan en dan de foto te nemen.
 6. Go Green
  Veel makelaars weten dat het maken van een goede foto van de achtertuin of achterzijde goed werkt vanachter een stuk groen, zoals bijv. een plant of struik. Dit zorgt niet alleen voor een interessante hoek, maar net dat ene stukje groen, geeft de kijker het gevoel zelf in de achtertuin naar het huis te loeren.
 7. Centreren?
  Door het focuspunt eens op links of rechts te zetten, creëer je variatie.
 8. Voorkom weerkaatsing
  Zorg er voor dat het licht van ramen en/of deuren van de zijkant of de achterkant komt, dit om weerkaatsing van het licht te voorkomen. Deze tip is essentieel, maar door veel mensen vergeten!
 9. Check iedere foto
  Digitale camera’s geven ons de mogelijkheid om de reeds gemaakte foto’s te bekijken en te checken. Maak hier gebruik van! Indien je de foto op de camera bekijkt, zul je hele andere dingen zien dan met het blote oog. Bepaalde zaken vallen sneller op op een foto.
 10. Oog voor detail
  Heb oog voor detail en fotografeer enkele “emotionele” kenmerken van een woning, denk bijv. aan glas-in-lood, een bijzondere deurklink.
 11. Touch It Up
  Maak gebruik van bijv. Adobe Photoshop om de “finishing touch” te leggen aan de foto’s.
The following two tabs change content below.
Jacqueline van de Pas is oprichtster en eigenaresse van Just Jackie - (Vast)Goed in Stijl. Zij heeft diverse opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van vastgoed, interieur en styling. De huizenmarkt is haar zeker niet vreemd, zij heeft op verscheidene afdelingen binnen de makelaardij gewerkt en is enthousiast en passioneel makelaar geweest. Zij heeft zelf met haar voeten in de klei gestaan en weet dus precies de vinger op de zere plek te leggen als het gaat om vastgoedmarketing- en presentatie. Jacqueline gebruikt creatieve en professionele technieken en kijkt naar de behoeften van de koper. Just Jackie hanteert een combinatie van objectiviteit, creativiteit en de-handen-uit-de-mouwen-steken! Het vooropgestelde resultaat is een snellere verkoop van het vastgoed en voor een optimale prijs. Met haar aanvullende opleiding als verkoopstyliste en specialist in vastgoedmarketing- en presentatie geeft zij de finishing touch aan haar bedrijf.

Laatste berichten van Jacqueline van de Pas (toon alles)

Google+