Selecteer een pagina

Voor wie het nog niet weet, vandaag is het vrijdag de 13e – oppassen dus!

Maar waar komt die angst voor deze vrijdag de 13e nou vandaan? Zou het misschien komen door deze oude film, of de remake ervan die recentelijk in de bioscoop draaide? Ach, dat zijn maar films dus die kunnen niet voor ‘angst’ zorgen lijkt me.

Gebeuren er dan daadwerkelijk meer ongelukjes op vrijdag de 13e? Statistisch gezien moet dat haast wel, want er zijn meer vrijdagen de 13e dan welke andere dag dan ook:vrijdag131

maandag 685 14,27%
dinsdag 685 14,27%
woensdag 687 14,31%
donderdag 684 14,25%
vrijdag 688 14,34%
zaterdag 684 14,25%
zondag 687 14.31%

Nog eens naar die cijfers kijkende, met 0,03% verschil mag dat niet voor meer/minder ongelukken leiden – die zitten toch in een klein hoekje wat moeilijk te vinden is.

Omdat vrijdag de dertiende zo’n slechte naam heeft, herinneren we ons achteraf wat er op die dag is misgegaan. De ongelukken op andere dagen blijven ons minder goed bij. Wordt het ons dan dus gewoon aangepraat?
Ik denk van wel. Tijdens mijn studentenperiode (en daar gaan we het echt even niet over hebben!) had ik een aantal studiegenotes die steevast ‘koppijn’ hadden op de vrijdag. En dat allemaal aangezien donderdagavond de ‘stapavond’ was.

Maar waarom hadden ze die koppijn op die vrijdag? Menigeen zal zeggen door het vele drinken van Apfelkorn, Bessen-jus of witte wijn.
Fout. Maandag hadden ze het al over de hoofdpijn die ze vrijdag zouden hebben. En ja, als je het jezelf gaat aanpraten dan wordt het ook waarheid! Volgens mij wilden die meiden gewoon graag hoofdpijn hebben op vrijdagochtend – hadden ze iets om over te klagen en zeuren…

Dat fenomeen is ook van toepassing op vrijdag de 13e. Lekker mekaar wijs maken dat het echt mis gaat op vrijdag de 13e! Voor iedereen die daar in gelooft is het dus oppassen vandaag! Voor de rest onder u is het een vrijdag zoals alle anderen: de dag voor het weekeinde!

Goed weekeinde allemaal!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+