Selecteer een pagina

De beste adviezen en ideeën komen vaak van makelaars. Inmiddels een aantal jaren geleden werd de volgende anekdote verteld tijdens een training.

Het aankopen van een leegstaande woning is altijd moeilijker dan een gemeubileerd huis. Dat was hier ook het geval. De aankopers zagen de woning wel zitten, ligging en prijs waren prima. Toch wilde het niet vlotten. De kopers hadden moeite met het doorhakken van de knoop.

Na de tweede bezichtiging werd het de makelaar duidelijk waarom. De kopers waren er niet zeker van dat hun mooie grote bed in de slaapkamer zou passen en voldoende ruimte voor de kast en beweegruimte over zou laten. Ondanks dat de afmetingen allemaal klopten en duidelijk aantoonden dat het prima zou passen.

Daarop besloot de makelaar het om het de kopers makkelijker te maken om de knoop tot koop door te hakken. Samen met de kopers zijn ze wederom naar het leegstaande pand gegaan. De makelaar nam een grote tas vol met kranten mee en natuurlijk ook de rolmaat.

Bij de woning aangekomen gingen ze linea recta naar de slaapkamer. De makelaar begon met het ontvouwen van de kranten en legde ze op de grond neer. Op deze wijze werd het heel zichtbaar voor de kopers dat de kast en het bed uitstekend in de slaapkamer zou passen, met voldoende loopruimte er omheen.

Zodra de kopers dit, letterlijk, zagen was de koop een feit.

Bedankt Marco Bos dat je dit destijds met me hebt gedeeld!
Heeft u zelf ook een leuke anekdote die u met De Scherpe Pen wilt delen? Laat het ons weten!

* indicates required field

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+