Selecteer een pagina

Fout, helemaal fout natuurlijk. Voor de taalpuristen moet dit de kleinste kamer zijn uiteraard. Maar u begrijpt allemaal waar het om gaat: het toilet, de WC, de plee.

Wat is toch die obsessie die er heerst voor deze ruimte van vaak nog geen twee vierkante meter? Het schijnt onder andere de schoonste ruimte van het huis te zijn. Waarschijnlijk omdat het ‘even’ tussendoor gekuist kan worden, iets wat dan ook vaak gebeurt. Maar is dat alles? Nee, natuurlijk niet. Dat zou te makkelijk zijn. We vertroetelen het met geurtjes, kleurtjes, schilderijtjes, spiegels of snuisterijen.┬áWC-pot

Probeer die emotie die er heerst, dat fijne gevoel, eens op de foto te zetten. Moeilijk he? En toch schijnt het fotograferen van die pot, met de klep open, bij te dragen aan de snelle verkoop van uw huis. Waarom anders zou uw makelaar een foto van het porseleinen kunstwerk maken en op tientallen websites plaatsen?

Het is al erg genoeg dat wanneer gasten voor het eerst uw huis komen bekijken ze uitgelegd krijgen waar dat kamertje zich exact bevindt. Vaak door de deur even open te doen. En dan stiekem hopen dat uw gasten het toilet niet gaan inwijden door onnauwkeurig te mikken!

Maar hoe dan ook geachte makelaars, laat die emotie van het toilet voor wat het is. Spoel die wc foto’s maar lekker door de plee!
(en klik hier voor nog meer foto’s…)

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+