Selecteer een pagina

groot-en-kleinOm over na te denken.
Zo aan het eind van het jaar maakt iedereen zon beetje de balans op, ik ook. Het was een roerig jaar, daar zal iedereen het over eens zijn. Maar ook een boeiend jaar.

Elk nieuwsbericht over woningen beïnvloedde onmiddellijk je werkdag. Dus hield ik het nieuws nauwlettend in de gaten. Mijn kantoor heeft betere jaren gehad, maar toch ben ik wel tevreden. Zeker vanaf juli bleef het lekker druk en deed ik goede zaken.

Zo goed zelfs dat het woningaanbod van mijn kantoor heftig geslonken is. Ik weet hoe het komt, maar ik weiger van aanpak te veranderen. Liever een klein aanbod waar van alles mee gebeurt, dan een reuze aanbod waar nauwelijks iets mee gebeurt.

Woningverkopers vinden hun eigen woning eigenlijk altijd op het meest unieke plekje staan, dat herkennen mijn collega’s vast wel. En de keuken is natuurlijk net even mooier dan die van de buren. Soms is dat waar, maar soms ook niet. Dan moet je als makelaar potentiële klanten ook wijzen op minder goede punten, waardoor een vraagprijs naar beneden bijgesteld moet worden. Daar gaat het mis.

Hoe tactisch je het ook brengt, hoe goed je het ook onderbouwd, zodra een collega van jou daar ook binnen stapt en de woning helemaal ophemelt en als bonus een vraagprijs adviseert waar je u tegen zegt, dan zijn ze gauw verkocht.

Nee, niet de woning natuurlijk. Die staat een jaar later nog steeds te koop, ondertussen is de vraagprijs al meerdere keren verlaagd. En die collega? Die laat iedereen horen hoe groot zijn kantoor wel is met zon enorm aanbod!

Ik vraag mij af wanneer je een groot kantoor hebt, is het aanbod nu werkelijk zo bepalend? Of zou je manier van werken belangrijker zijn? Als dan vandaag een artikel als dit mij onder ogen komt, merk ik dat het niet alleen in onze regio gebeurt, maar landelijk.

Collega makelaars, als iedereen nu het voornemen heeft om in 2010 alleen maar reële vraagprijzen te hanteren, zou dit de woningverkoop voor komend jaar wellicht bevorderen?

Misschien iets om over na te denken, zo aan het eind van het jaar.
Ik wens u goede zaken


The following two tabs change content below.
In 2002 startte Karin Damhuis haar eigen bedrijf Makelaardij De Eekhoorn in Wolvega, ze is alweer ruim 26 jaar gelukkig getrouwd met haar André en trotse moeder van twee volwassen getrouwde zonen.

Laatste berichten van Karin Damhuis (toon alles)

Google+