Selecteer een pagina

happy-familyEr is een grote verandering gaande. Bedrijven wijzigen massaal hun (marketing) koers. Dit is heel eenvoudig te zien als we naar de gebruikte plaatjes kijken. In brochures, advertenties en websites zien we steeds minder productplaatjes. Deze worden vervangen met plaatjes van… mensen.

Vaak zijn dat ‘feel good’ plaatjes. Blij, vrolijk, gezellig, knus, lief, schattig…. Nou ja, het plaatje is nu wel duidelijk lijkt me.

telefonisteWat ook veel gebruikt wordt zijn foto’s van ‘werknemers’. Niet echt natuurlijk, maar dat moet het uitstralen! Die strak-in-het-vel-zittende-mooie-dame krijgt u echt niet aan de lijn als u de telefoon pakt hoor.

Het moet sympathiek zijn. Laagdrempelig en tot contact aanzetten. De vraag is of dat werkt. Heeft u er ervaring mee? Gaat u eerder bellen of online een offerte aanvragen als u dit soort plaatjes ziet? Laat dan een reactie achter aub!

Een voor de hand liggende conclusie is: ja, het werkt. Om de eenvoudige reden dat veel bedrijven deze strategie toepassen! Wanneer het gros voor dezelfde tactiek kiest, dan moet het toch wel werken. Of zijn al die bedrijven gewoon makke schapen…?

grafiek_positiefIn het verleden zagen we vaak grafieken die het succes lieten zien. Het succes van uw geld, van uw aandelenkoers, van het bedrijf, van een product en ga zo maar door. Klaarblijkelijk is het vertrouwen van de consument zodanig geschaad door slechteĀ praktijken dat ook de gebruikte visuele uitingen daar negatief mee geassocieerd worden. Die plaatjes volstaan dan dus niet meer. Ze zijn besmet.

Zal deze blog post de grafieken van het blog verder omhoog doen gaan? We zullen wel zien!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+