Selecteer een pagina

in de haren vliegenMogelijk is het nog niet zo ver, maar het duurt niet lang of de 3 grote brancheverenigingen (NVM, VBO, LMV) gaan elkaar in de haren vliegen. Dat is mijn voorspelling.
Er wordt al een tijdje gesteggeld over de Open Huizen Route, wie daar nou het eerste mee kwam (ERA) en wie het nu weer heeft afgekeken van de ander.

Vervolgens blijkt dat de voorgenomen fusie tussen het RVT en het LMV na ruim een jaar van voorbereidingen niet door gaat. Spacemakers verslikt zich even in de informatie en kondigt het succes aan, direkt gevolgd door een keurige ‘voet-in-mond’ excuus op het blog. De recentste stap is nu gezet door de stem van het LMV, Ed van de Bijl, die in zijn blog op een snerende wijze zowel het VBO als de NVM onderuit schoffelt vanwege het benaderen van de RVT leden na de mislukte fusie.

Netjes is dat niet. Dat er verschillende brancheverenigingen zijn weten we allemaal. Dat ze verschillend over bepaalde materie denken is ook logisch. Maar om dan met modder te gaan gooien? Ik weet niet beter dan dat je alleen met modder kan gooien als je zelf ook vies wordt. Het verbaast me dan ook, ik ben dit niet gewend van de heer Van de Bijl.

Kijk, scherp communiceren en elkaar derhalve goed in de gaten houden is een must. De concurrentie aangaan op basis van inhoudelijke of kwalitatieve gronden is zelfs gewenst. Maar frustraties met modder te gaan uiten is jammer en onnodig. Ook al heb je gelijk.

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+