Historie

Het blog van De Scherpe Pen is niet zomaar ontstaan. Daar zit een stuk geschiedenis achter. Deze pagina verteld ‘hoe het zover is gekomen’.

Het begin

Zo rond Kerst 2008 werd de oprichter van dit blog, Han Tuttel, gevraagd om een column te gaan verzorgen voor een nieuw te starten woon- en woningwebsite. De plannen waren ambitieus maar haalbaar. Helaas, die site is nooit geworden wat het had moeten zijn.

Echter, alle voorbereidingen waren wel getroffen, naam voor het column en een bijbehorend blog zodat er een levendige discussie kon ontstaan naar aanleiding van de columns. Dat werd dus be-tuttel-d!.

be-tuttel-d!

Ondanks het feit dat die website niet is geworden wat hij er van had verwacht, bleef Tuttel wel -voorzichtig- bloggen op be-tuttel-d!. Puur uit nieuwsgierigheid. Kijken of het wat is, hoe het werkt, en of het in te zetten was bij zijn werkgever (destijds).

Vervolg

Vanaf juli 2009 kreeg Han Tuttel de smaak te pakken – hij ging meer en vaker bloggen. Dat was ook het moment dat de visie van Tuttel op het blog veranderde. Be-tuttel-d! dekte de lading niet en Tuttel zag een levendig blog voor zich met meerdere auteurs. Via twitter was er vanzelfsprekend goed en actief contact met meerdere mensen in de branche, die voorzichtig benaderd werden of ze het geen leuk idee zouden vinden om ook te gaan bloggen op, toen nog be-tuttel-d!.

Weg uit de makelaardij

Een drastische wending in zijn werkomgeving (faillissement van de RE/MAX franchisehouder) verbrak de intensieve binding met de makelaardij die Tuttel gedurende 10 jaar heeft gehad. Hij dacht er zeer serieus over na om te stoppen met het blog. Wat hem er van weerhield? Het aantal lezers bleef stijgen, kennelijk was er wel behoefte aan het blog.

NSM4

Tijdens het 4e Nationale Makelaars Symposium in november 2009 bleek nogmaals dat het blog zeer gewaardeerd werd, de reden dus om door te zetten. Inmiddels waren er iets minder dan 10 mede-bloggers die waardevolle bijdragen leverden aan het blog. Tuttel had al eerder nagedacht over een naamswijziging, maar als je wilt stoppen is dat zinloos. Nu werd het tijd om dat door te zetten.

Nieuwe naam

De Scherpe Pen - kritisch blog voor en over de makelaardijVanwege de vele mede-bloggers op be-tuttel-d! dekte de naam, gebaseerd op een woordspeling, absoluut de inhoud niet meer. De naam werd veranderd in De Scherpe Pen. Met eigen domein (was nog beschikbaar!) en nieuwe lay-out ging het verder. Het logo werd als vriendendienst door Arend Bobbink (Art Director – slagbijalmelo) ontworpen en razendsnel ge├»mplementeerd.

De Scherpe Pen

Sinds de herlancering van het blog, onder de nieuwe naam De Scherpe Pen bleef het blog groeien. Het aantal bloggers nam toe en ook het aantal reacties op de artikelen gaf aan dat de artikelen gelezen werden.

En daar zijn we dan – een blog voor de makelaardij, grotendeels verzorgd door bloggers actief in de branche en aanverwante vakgebieden zoals verkoopstyling, marketing en office management.

Namens alle bloggers op De Scherpe Pen bedankt voor je bezoek, reacties en promotie van het blog!

Overzicht van de groei van De Scherpe Pen

Google+