VBO geeft een cadeau

VBO geeft cadeau

Vandaag tijdens de lancering van de nieuwe software van Wazzup, Kolibri genaamd ipv Venum 4, sprak ik achteraf nog even met Hans van der Ploeg. Die had een nieuwtje te melden, wat openbaar verteld mag worden. Bij deze.

permanente educatie VBO leden

Elk jaar zijn makelaars aangesloten bij de VBO (geldt overigens ook voor NVM en VastgoedPRO) verplicht om hun kennis bij te spijkeren. Dat dienen de makelaars te doen door middel van Permanente Educatie zoals dat heet. Voor elke training, cursus of soms deelname aan een evenement worden PE-punten toegekend. Het is zaak om een minimaal gesteld aantal PE-punten te verzamelen om te voldoen aan de gestelde norm.

Die deelname aan de trainingen dient door de makelaar zelf betaald te worden. Tot vandaag.

De deelname aan trainingen voor de PE-punten vallen voor VBO makelaars vanaf nu in de contributie van de branchevereniging. Dat is tof zeg!

Permanente educatie voor #scvm #nrvt gratis voor VBO leden! Klik om te Tweeten

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.

5 Reacties

 1. Klaarblijkelijk weet Rob niet waar hij het over heeft qua aantallen, wat er is gebeurd en wat er nog staat te gebeuren. Antipathie VBO??!!
  Daarnaast makkelijk weggeven?! Scheelt mij toch weer minimaal € 600 tot € 1000 dit jaar aan studiekosten. De beroepsvereniging kan dit niet eens bekostigen gezien hun financiële balans.

  reageren
 2. Tja, maar dat gaat alleen om de PE bij het scvm waar vrijwel niemand nog bij aangesloten is. Waarom zou je daar nog ingeschreven staan? Makkelijk weggeven dus….

  reageren
  • Oh ja, het is ook nog te gebruiken voor het NRVT!

   reageren
  • Beste Rob, reacties moeten naar mijn mening een beetje gestaafd zijn met de werkelijkheid,,, tenzij de president van de USA bent:). Maar de SCVM heeft gewoon ca 1700 ingeschreven… Ook zij zijn bij het NRVT ingeschreven. Het is dus een zeer welkom en waardevolle gift! Ik ben toch wel benieuwd hoe jij aan je informatie komt. Hopelijk voortaan even nadenken .. of was je van plan een muur te gaan bouwen om de SCVM.? Ook zonder fundatie? VBO zal de kosten van de muur niet dragen ! Wel helpt VBO haar leden…

   reageren
  • Beste Rob,

   De PE punten gelden zowel voor SCVM als voor NRVT; ik begrijp je reactie dan ook niet helemaal.

   Het is toch alleen maar fijn als in je lidmaatschap én je kantoorautomatisering (via Venum) én je PE-verplichting zit? Volgens mij de zurigheid niet waard 😉

   reageren

Geef een reactie

Google+