Snelle recensie: nieuwe huizenapp huisvink

huisvink-recensie

Van de week kwam er een mailtje binnen met een helder verzoek. Of de nieuwe huizenapp ‘Huisvink‘ een review mocht krijgen van De Scherpe Pen.
In het persbericht klinkt het best interessant, voornamelijk omdat huisvink geen concurrent van funda of jaap wil zijn, maar een aanvulling. Daar is dus over nagedacht.

Daarnaast zit er een stukje ‘sociaal’ bij, omdat je de informatie met anderen kan delen, en die ook weer hun bijdrage kunnen geven.
Leuk! Testen dus.

Einde recensie huisvink

Daar stopte het ook direct. Hier ga je geen recensie vinden van huisvink – vandaar de snelle recensie. Want, het is enkel geschikt voor appel gebruikers – en daar val ik niet onder.

Wat ik vooral niet begrijp is dat er een vette, hippe app gelanceerd wordt zonder ervoor te zorgen dat het direct overal gebruikt kan worden. Niet echt meer van deze tijd.
Alhoewel je aan de andere kant prima kan zeggen dat het logisch is om eerst klein te beginnen met de nieuwe app, om in de praktijk te ervaren wat er goed is en wat beter kan, dat vervolgens te implementeren en pas daarna de app geschikt te maken voor meerdere platforms.

Omdat er inmiddels tools (SDK) beschikbaar zijn waarmee apps gemaakt kunnen worden en dan direct geporteerd kunnen worden naar meerdere platforms is het een gemiste kans.

Update (11 augustus 2016): inmiddels is de applicatie ook in een webomgeving te gebruiken (huisvink.nl/web) en derhalve ook op een android, blackberry of windows telefoon te benutten.

Toch een recensie over huisvink…

Toch word je hier niet met een kluitje in het riet gestuurd. Ben je benieuwd naar een recensie over huisvink, ga dan naar deze link: http://www.iculture.nl/apps/review-huisvink-woningen-zoeken-filteren/
Daar tref je in elk geval een nuttige recensie aan over deze app.

Heb je de app gedownload en er ervaring mee opgedaan? Geef dan even een reactie met jouw bevindingen!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.

4 Reacties

 1. Duidelijke boodschap in deze review 😉 Kort, maar krachtig!

  reageren
 2. Beste Han Tuttel,

  Dit is inderdaad een erg snelle recensie 🙂 We snappen de opmerking wat betreft het beschikbaar maken voor alle platformen. We hadden het liefst de app ook direct voor Android beschikbaar gemaakt maar omdat de ontwikkeling veel tijd en geld kost moesten we een keuze maken. Wel hebben we een web applicatie beschikbaar die toch toegang geeft tot het platform, in een later stadium hopen we een Android app uit te brengen.

  Wat betreft de SDK’s voor publiceren naar alle platforms; daar staan wij niet achter. We schrijven onze apps native voor het betreffende platform, dat komt de kwaliteit ten goede; daar zijn we van overtuigd.

  Maar bedankt voor het noemen van ons initiatief! Testen van Huisvink kan door te surfen naar http://www.huisvink.nl/web

  Mobiel Bekeken

  reageren
  • Pluspunten

   Vergelijken van twee huizen, door data naast elkaar te bekijken
   Niet de zoveelste huizensite, je kunt data importeren van bestaande aanbieders
   Duidelijke app, helpt je goed om het enorme huizenaanbod te filteren
   Minpunten

   Geen gebruikersvoorwaarden en privacyverklaring op website
   Inkomstenmodel onduidelijk, ben je zelf het product?
   Geen mogelijkheden om zelf beoordelingsfactoren toe te voegen

   reageren
  • Bedankt voor jullie terugkoppeling en succes met het verder uitbouwen van de huisvink app.

   reageren

Geef een reactie

Google+