Venum heeft grote plannen voor de makelaardij

Wazzup-toegangsbewijsHet is gewaagd om te stellen dat Venum grote plannen heeft voor de makelaardij, want een harde bevestiging kreeg ik niet. Wat er staat te gebeuren is onduidelijk, dat maken ze 28 maart bekend. Tenzij…

Venum is op Realworks na het meest gebruikte software platform voor makelaars en is het product van Wazzup, waar ook Housenet onder valt. Dankzij een mailing van hen is dit allemaal aan het rollen gegaan.

Afgelopen vrijdag ontving ik een persoonlijk toegangsbewijs van Wazzup. Huh? Ik had me nergens voor ingeschreven, was niet uitgenodigd of zo, maar er lag toch echt een toegangsbewijs in de brievenbus.

De inhoud vertelt het wie (Wazzup), het waar (Luxor Live in Arnhem) en het wanneer (28 maart). Alleen niet het wat! Naast de CEO van Wazzup komen Hans van der Ploeg (VBO) en Marque Joosten (1e CEO van funda) er spreken.

Ze beloven iets te gaan laten zien waar ze trots op zijn, een nieuw product waarmee iedere makelaar één van zijn grootste wensen in vervulling kan laten gaan. In Nederland en daarbuiten.

De speurtocht

Denk even met me mee, want wat is nou ongeveer de grootste wens van een makelaar?

 • veel huizen verkopen
 • minder concurrentie
 • hogere huizenprijzen
 • succesvolle website
 • hersteld vertrouwen in de markt
 • tevreden klanten

of zoiets denk ik dan. Los van de voor de hand liggende ‘algemene’ wensen zoals goede gezondheid voor naasten en geliefden en meer van die Miss World uitspraken.

OK – tijd om logisch na te denken. Het hele weekeinde zat ik al wat te piekeren over dit evenement. Wat kan het nou zijn? De directeur van VBO makelaar komt spreken, samen met de eerste chef funda. Bij een softwareontwikkelaar.
Ze hebben nog niet zo heel lang geleden Venum gelanceerd, dus misschien een versie 2? Niet echt wereldschokkend nieuws en dat zal ook niet de grootste wens van een makelaar zijn.

Ze maken daar ook websites, veelal op basis van templates. Prima sites, doen wat ze doen moeten, maar meer ook niet. Een verdergaande integratie tussen website en software misschien? Leuk, stukje efficiency verbetering voor de makelaar. Maar ga je daarvoor het Luxor afhuren? En wat heeft funda daar dan mee te maken?

Wazzup-GeorgiaOp Facebook van Wazzup had ik twee weken geleden gezien dat ze internationaal gaan, uitbreiding naar Georgië. Ontzettend leuk voor ze, maar funda en VBO zijn toch echt gewoon Nederlands.

Ik denk steeds meer dat ik het moet zoeken richting funda en websites.
Daarom maar eens wat surfen en proberen op hun website. Mogelijk valt daar wat te achterhalen.

De Ontdekking

En dan heb ik beet. Door de URL van wat pagina’s te veranderen, trial and error, kom ik terecht bij nieuwe informatie. Zou dit het dan zijn? Housenet 3?

Op deze pagina zie ik informatie die nieuw is, die verrassend is. Wazzup wil het mogelijk maken voor makelaars om een website te hebben die net zo goed is als funda. Op de PC en mobiel. Dat kan best wel eens een wens zijn van makelaars; een website die kan concurreren met funda!

Het volgende kom ik tegen op deze pagina over Housenet 3:

 • De teksten spreken over websites voor makelaars met de mogelijkheden van een groot woonportaal
  – dit zou de komst van Marque Joosten verklaren
 • Ze hebben het over websites die abnormaal goed gevonden worden in Google
  – essentieel tegenwoordig
 • Er wordt gesproken over de allermooiste manieren om aanbod te laten zien en dan keer acht
  – eerst zien dan geloven zeg ik hierop
 • Het systeem schijnt standaard in iedere gewenste taal geleverd te worden
  – erg handig voor het multi-culti-landje van ons, maar ook te begrijpen en koppelen aan internationale expansie (Georgië weten we, maar waarschijnlijk veel meer)
 • Er wordt gesproken over een hele serie van baanbrekende en onderscheidende websitedesigns
  – tja, dit zal voor iedereen verschillend ervaren worden – laat maar zien zou ik zo zeggen!

Verder wordt Housenet 3 geïntegreerd in Venum. Kijk maar rechtsboven op dit screenshot wat ik tegenkwam.
Venum-Housenet-screenshot-Wazzup

Confirmering

Omdat 28 maart niet de gunstigste dag is voor me, bel ik Gerben Nijmeijer om bevestigd te krijgen dat het klopt wat ik ontdekt heb. Alleen laat Gerben niets los! Hij wil het niet echt vertellen, daarom heeft hij mij juist het toegangsbewijs voor 28 maart gestuurd. Daar gaat het doek omhoog.

Gerben vroeg direct hoe ik aan die informatie kwam. Toen ik vertelde dat ik het op zijn site heb gevonden werd het even stil.

De teksten hierboven zijn niet de exacte teksten zoals op de website stonden. Nadat ik Gerben had aangegeven wat ik heb gezien heeft hij me zeer vriendelijk en nadrukkelijk gevraagd om het screenshot van de teksten niet te plaatsen. Ik respecteer dat, vandaar dat je het even hier mee moet doen.

Dat bevestigde wel dat het evenement (gedeeltelijk?) over Housenet 3 gaat. De betreffende pagina waar dit op stond is inmiddels niet meer te vinden op de website van hen…

Hoe dan ook, 28 maart weten we het helemaal zeker. 50 makelaars kunnen hier bij zijn, zo lees ik op de site van Wazzup. klik hier als je er bij wilt zijn
(ben benieuwd of ze mij de volgende keer nog wel een uitnodiging durven te sturen)

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.

10 Reacties

 1. Dag Han,

  Er is beweging en dat is prima. Dat is precies wat de markt nodig heeft. Alleen is het opmerkelijk dat het woord pand veel vaker valt dan het woord klant. Door technologische ontwikkelingen heeft productgericht verkopen plaats gemaakt voor behoefte gericht leveren. De klant gunt. De klant zit op zijn troon. Ik ben dan ook benieuwd naar het vervolg van je verhaal. Is het daadwerkelijk een stap vooruit of dat wat er is, maar dan anders.

  Hartelijke groet,

  Frans Kofflard

  reageren
 2. Arme Axel
  Slecht geïnformeerde Axel
  Axel…. het is 2013….. wordt wakker

  Sterkte met het geestelijk herstel,

  Rob Mutters

  reageren
  • Je had het niet beter kunnen verwoorden Rob. Waar die Axel zijn frustatie vandaan komt weet ik niet, maar inderdaad niet van deze tijd.

   Ik denk dat er velen zijn die eens in moeten inzien dat we met z’n allen moeten samenwerken i.p.v. elkaar zoveel mogelijk tegenwerken.

   reageren
 3. Wat een zinloze sensatiezucht. Een nieuw vervolg van een goedkoop maffiaverhaal, daar lijkt het op. Want VBO is alleen maar bezig met duistere zaakjes en heeft altijd al een dubbele agenda gehad. Op slinkse wijze op Funda komen via achterdeurtjes NVM (laten) beschuldigen van afschermen van de markt en verantwoordelijk zijn voor het mede opzetten van een van de grootste criminele organisatie van de laatste jaren, het NWWI. Daar werken geflipte VBO’ ers als validatiemedewerker met de hoofdopdracht om vooral NVM-makelaars te pesten. Daarnaast werken ze nog gewoon als taxateur ( ze moeten iets doen om de kop een beetje boven water te houden ) en hebben zo inzicht in de gehele taxatiemarkt en zien plaatselijk wat jij als concurrent allemaal hebt getaxeerd. Lekker bezig zo. Maar alles staat en valt bij wat de NVM gaat doen. Als de gehele database uit Funda wordt getrokken en de NVM besluit weer alles inhouse te hosten of elders onder te brengen dan kunnen Vastgoedpro en VBO de spreekwoordelijke boom in. Kortom; alweer een belachelijk artikel zonder inhoud. Internationaal? Georgië ? Jaja, wat moet ons dat nu interesseren? Maffiapraktijken. Websites met allerlei templates? Nou en! Geen consument heeft interesse in je mooie website of in wat je precies doet om zijn woning te verkopen. Als je maar de laagste courtage noemt en hem verder naar de mond praat. Nee, de consument is niet dom. Maar menig makelaar wel. Een klein kliekje van vastgoedcriminelen beheerst de media en moeten ons doen geloven dat er veel staat te gebeuren. Wazzup, Venum Housenet3. So What? Jaloers zijn op NVM, op Realworks, op Funda. Het blijft er in zitten bij die VBO-dieven en LMV-watjes. Kortom; een zielige vertoning is het bij elkaar. Maar natuurlijk kiezen consumenten voor dergelijke verkooppraatjes. De mens wil van nature gewoon worden opgelicht. Dat geeft niet, wij hebben dat allang geaccepteerd. Jammer genoeg is men niet altijd scherp geweest om dat in te zien, ook bij NVM en Funda niet. De gevijnzde spanning tussen NVM en Funda is echt niet zo spannend als het lijkt. Het wordt alleen tijd om het schorriemorrie te weren van de ooit zo prachtige en unieke website Funda. En het uur U is daar. Anders zullen veel echte makelaars, die NVM’ers die nog wel om hun vak geven en de tragische toekomst van het makelaarsvak nog een positieve wending willen geven, besluiten om een virtuele staatsgreep te plegen. Ze zullen alle data weghalen en zelf onderbrengen in een nieuwe organisatie, nieuwe website, nieuw portal. Eenheid en overzicht krijg je dan helemaal niet meer in de Nederlandse vastgoedmarkt. Het is niet voor niks dat Google zich heeft teruggetrokken en met dergelijke berichtgeving en plannen van staatsgreep komen ze ook nooit meer terug. Alles wat Wazzup en vriendjes verzinnen is allang uitgevonden door Realworks. Hier ligt namelijk nog veel meer klaar dan dat ze daar in hun geheime holletje bij Venum hebben liggen of ooit kunenn verzinnen.

  Ik wil dus eigenlijk alleen maar zeggen dat je eens moet ophouden met die hoop onzin te verspreiden !!

  reageren
  • Behoefte aan Valium? Het werkt namelijk rustgevend, vermindert angstgevoelens en beïnvloedt de overdracht van elektrische prikkels in de hersenen, bij bijvoorbeeld onrust.

   reageren
  • Ik proef hier een stukje frustratie, woede, afgunst? Ik moest alleen maar glimlachen bij het lezen.

   Die virtuele staatsgreep is desalniettemin een spannend vooruitzicht, ben benieuwd.

   reageren
  • Beste Axel – jammer dat je het als zinloos ervaart.
   Toch fijn dat je dan de moeite neemt om te reageren.

   Ik snap trouwens niet helemaal wat VBO en funda te maken hebben met het blog over Venum. Wel krijg ik de indruk dat je aangesloten bent bij de NVM en dat als heilig huisje ziet. Ik ben van mening dat die tijd voorbij is en dat zowel NVM, VBO als VastgoedPRO makelaars hun kunnen en kennen goed dienen in te zetten voor de gunst van de consument. Het labeltje met de naam van een branchevereniging is bij lange na een garantie voor kwaliteit.

   Negatieve uitlatingen over de concurrentie zegt trouwens vaak meer over de persoon zelf dan over de concurrent. Zou absoluut niet nodig hoeven zijn.
   Of schuilt hier toch angst achter?

   reageren
 4. Hoewel ik de software niet ken, klinkt het veelbelovend. Een écht internationaal portal biedt ongekende mogelijkheden. Ik denk dan bijvoorbeeld direct aan de koppeling van vakantiewoningen in binnen- en buitenland als de verkopers onderling zouden willen ruilen. Of banken die graag alle info hebben over een huis in het buitenland alvorens ze de aankoop daarvan via een overwaarde-hypotheek op de Nederlandse woning van de koper willen financieren. Al het aanbod onder één dak…dat moet wel een super giga database worden…

  Ben nieuwsgierig.

  reageren
 5. Hoi Han, ik was vier weken geleden bij Wazzup in Arnhem voor een demo van Venum. Veel bordjes met ‘verboden toegang’ en zelfs naar het toilet liep iemand mee. Misschien had dat ook al te maken met wat ze de 28e gaan laten zien? De demo van Venum was prima dus ben wel benieuwd wat ze gaan laten zien. Waar kun je aan kaarten komen?
  Toine

  reageren
  • Herkenbaar Toine – ze doen er erg geheimzinnig over. Daarom des te leuker dat het te achterhalen was :).
   Via deze link kan je trachten een kaart te bemachtigen: http://www.wazzupsoftware.com/bestellen
   Succes en misschien zie ik je daar wel!

   reageren

Geef een reactie

Google+