Selecteer een pagina

Dat was even schrikken vorige week. Bij de verkiezing voor het Nederlandse woord van het jaar wordt een Engels woord gekozen…  “Selfie”.

knipoogNou – in dat kader kunnen de makelaars er ook wel wat van. Daarom hebben we hier een verzameling van woorden gemaakt, met een knipoog, die binnen de makelaardij gebruikt worden of zouden kunnen worden…

Nieuwe woorden

  • Fusiewoning (m) -en
    Een huis wat geschikt is om een samengesteld gezin met kinderen, ook wel fusiegezin genoemd, te herbergen. Ooit begonnen als twee aparte huizen, maar samengevoegd om twee gezinnen een ruimer en comfortabelere woonomgeving te verschaffen. Het doorbreken van muren hierbij is geen uitzondering.
  • Makelaat (m/v) -ers
    De benaming van een makelaar die altijd en structureel te laat komt bij afspraken.
  • Populaar (m) -ders
    Makelaar die erg populair is en dit laat zien door een hoge schare volgers op twitter, vele vrienden en fans op Facebook en hoog scoort in de verschillende verkiezingen binnen de makelaardij.
  • Hooghuis (o) -zen
    Een huis wat opvalt in de markt door de overdreven hoge vraagprijs. Vaak gepaard gaande met een lange verkooptijd, meestal gevolgd door meerdere prijsverlagingen of het terugtrekken van de markt waardoor het huis niet meer te koop staat.
  • Fundaar (m/v) -s
    Hiermee wordt een makelaar omschreven die van mening is dat hij zonder funda geen huis kan verkopen. Ook wel bekend van de reclameslogan: “Kan niet zonder funda”. Vaak gezien als iemand die alleen funda als verkoopargument aanvoert en geen marketingplan nodig heeft.
    Steeds zeldzamer vanwege uitsterving dankzij faillissement.
  • Kilohuis (o) -zen
    Een huis wat de mijlpaal heeft bereikt van 1000 dagen te koop staan. Vaak als blok-aan-het-been van de makelaar gezien. Dankzij deze benaming en de bijbehorende felicitaties aan de verkoper vaak gevolgd door (drastische) prijsverlaging, professionele vastgoedstyling en dito fotografie.
  • Verschuileraar (m) -s
    Persoon die actief is in de bemiddeling en of begeleiding bij onroerend goed transacties en zich bij alle aantijgingen verschuilt achter de regeltjes en juridische termen van de branchevereniging. Herkenbaar aan zijn/haar eigen gelijk en de extreme moeite om het woord ‘sorry’ uit te kunnen spreken.

Heb jij nog aanvullingen op deze lijst? Laat jouw typische woord dan achter bij de reacties!

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.
Google+