Wil je adverteren met je huis?

Voor de zekerheid zal ik de vraag herhalen: Wil jij adverteren met je huis? Goed lezen, want ik vraag dus niet of je het huis geadverteerd wilt hebben. Dat is wat anders.

In de Verenigde Staten (waar anders) is een nieuwe vorm van adverteren ontstaan. Omdat er menig huishouden echt in de financiële problemen zit en de mortgage niet meer kan betalen heeft Adzookie een fantastische oplossing bedacht.

Billboard

Waarom het oppervlak van het huis niet gebruiken als giga-groot-billboard? Maak van je huis een advertentieruimte en de kosten van je hypotheek zijn gedekt. Kan je blijven wonen waar je woont en zijn de zorgen van de maandelijkse lasten verdwenen.

Verschil

In Amerika is dit eenvoudig te doen. Er zijn echter twee hele grote verschillen tussen het land van de onbegrensde mogelijkheden en het kikkerlandje van ons.

 1. De advertentie wordt geverfd. In Nederland is het gros van de huizen gebouwd met bakstenen of beton. In Amerika voornamelijk hout.
 2. Welstandscommissie. Moet ik er meer over zeggen?

Idee

Ik vind het een geweldig idee! Ook in Nederland vind ik dat het zeker opgepakt zou moeten worden. Want die Vinex-wijken met allemaal dezelfde saaie huizen en eenzijdig gekleurde voordeuren is ook niets. Een beetje leven in de brouwerij! Trouwens, waarom nog gebruik maken van Te Koop borden als je de gevel tot Te Koop advertentievlak kan omtoveren?

Wie durft?

ps- over adverteren gesproken

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.

5 Reacties

 1. Een beamer kan voor hetzelfde effect zorgen. Plus heeft het de voordelen dat de afbeelding aangepast kan worden aan de doelgroep. En het scheelt een lik verf.

  reageren
  • en waar ga je die beamer neerzetten dan? Oeps regenbui………..

   reageren
 2. BRILJANT! Misschien uitvoeren als opmaat gemaakt spandoek voor de woning, is het metselwerk geen issue meer. Haal je het om 23.00 binnen en ga je het om 7.00 weer ophangen, ben je meteen van welstand af(?)

  Kost wel wat moeite maar dat mag ook wel als je er inkomsten mee genereert.

  Lekker dwars 😉

  reageren
 3. Briljant idee! Jammer dat het voor NL niet realiseerbaar is (en dat ik het niet zelf bedacht heb).

  reageren

Geef een reactie

Google+