Wat is de snelste huizensite?

Snelheid van websites wordt steeds belangrijker. Google gebruikt het sinds een jaar ook al als een van de vele factoren die meetellen bij het bepalen van de ranking. We weten allemaal dat funda de grootste huizensite is. Zijn ze ook de snelste?

Snelheid

In een samenleving die steeds sneller wordt, met nieuws wat realtime moet zijn want anders is het alweer oud (of achterhaald), met kranten die al jaren abonnees verliezen en meer en meer mensen gebruik maken van smartphones om maar altijd alles te kunnen weten is het essentieel dat je website snel is.
Binnen 3 seconden geen pagina? Weg is je bezoeker. Let op, die 3 seconden is erg ruim genomen! Binnen milliseconden besluiten je bezoekers of ze blijven wachten of naar de concurrent surfen.

Huizensites

Hier zie je de snelheid op een schaal van 0-100 van de top 20 huizensites van Nederland, gebaseerd op het overzicht van woonnieuws.nl

overzicht van de snelste huizensites in Nederland

In het groen staat de Top 3 van Nederland, het oranje is voor de nummer 4 en 5.

Je eigen website

Natuurlijk wil je nu graag weten hoe snel je eigen website is, in vergelijking tot het bovenstaande lijstje. Gelukkig kan je dat erg eenvoudig achterhalen dankzij deze gratis snelheidstest van Google. Dat is dezelfde die voor dit overzicht is gebruikt, zodat je de performance van je eigen site kan afzetten tegen de top 20 van Nederland. Laat in een reactie even weten hoe jouw site scoort!

Het mooie van deze tool is dat het je ook adviezen geeft (technisch van aard) over het verbeteren van de snelheid.
Veel succes!

Overigens, met een score van 81 zou dit blog boven jaap en funda staan…

The following two tabs change content below.
Grondlegger van de De Scherpe Pen waar hij samen met andere bloggers kritisch over de makelaardij schrijft. Oprichter van de vergelijkingssite voor makelaars WieisdeBesteMakelaar.nl waarmee hij zowel consumenten als makelaars ondersteunt.

20 Reacties

 1. Leuk om zo een keer je website te testen.

  alle sites komen tussen de 75 en 80 uit. lijkt me prima, maar inderdaad kan nog altijd wat verbeterd worden… dus ga eens wat file’s reduceren in kb’s en kijken wat het effect is.

  reageren
 2. Fijn dat al het harde werken niet voor niets is. Met 91 punten op nummer één is http://www.garantiemakelaars.nl de snelste in het overzicht.

  Wij zijn dagelijks bezig om onze website beter, sneller en nóg klantvriendelijker te maken. We hopen deze plek nog lang vast te houden.

  reageren
 3. Nog een kleine correctie op dit artikel: tool meet niet de snelheid van een webpagina …

  The Page Speed Score indicates how much faster a page could be. A high score indicates little room for improvement, while a lower score indicates more room for improvement. The Page Speed Score does not measure the time it takes for a page to load.

  reageren
  • Dat klopt Roy- dank je voor je zorgvuldigheid en aanvulling.

   Ik heb het ‘versimpeld’ door het om te draaien. Hoe minder ruimte voor improvement op de snelheid, des te ‘sneller’ de site (voor de mogelijkheden binnen de bestaande site).

   reageren
 4. We hebben een score van 88. Niet slecht! Merk wel dat score wisselt. Zo hadden wij bij de eerste check een score van 92 en heeft Landerije.nl bij mij een score van 56. Bij Huislijn.nl meet ik 85. Raar maar waar ….

  reageren
  • Scores zullen zeker fluctueren, afhankelijk van de tijd van de dag (drukte op het internet) en de belasting van de server(s).

   Dat de score van Huislijn in ene een stuk hoger is klopt. Zij hebben nav dit blog hun site aangepast waardoor het drastisch verbeterd is.

   reageren
  • WOW! Zelfs jullie aanbodpagina scoort 90 punten. Dat is toch een zware pagina vanwege de vele foto’s.

   reageren
 5. Ik moet eerlijk toegeven dat ik baalde van het lage cijfer. En dus hebben we snel een aantal aanpassingen doorgevoerd en heeft Huislijn.nl nu 78 punten (Han, pas je het overzicht even aan…).

  Bij de pagespeed tool van Google gaat het er om of je voldoet aan bepaalde guidlines. Hoe meer guidlines je implementeert hoe hoger de score. Maar dit houdt niet altijd in dat je website dan sneller is geworden. De uitdaging wordt natuurlijk wel wie als eerste alle 100 punten haalt.

  reageren
  • Ronald- wat goed zeg dat je op basis van het blog je site hebt aangepast om meer snelheid te kunnen leveren!
   Klasse.

   Het overzicht ga ik niet aanpassen. Ik denk wel dat ik dit over een x periode nog een keer ga doen.
   Gelukkig is de pagespeed tool gratis, zodat iedereen zelf de snelheid van de verschillende sites in de gaten kan houden.

   Overigens… ik krijg nu een score van 90 voor huislijn.nl !

   reageren
 6. Ha Han, mooi rijtje. Helaas scoort Huislijn.nl slecht. En dat wordt veroorzaakt door ons bannersysteem. Dit onderzoekje motiveert ons om hier nog meer prioriteit aan te geven. hopelijk herhaal je het onderzoek nog eens!

  reageren
 7. Na dit blog 2 keer gelezen te hebben, kon ik ‘opgelucht’ ademhalen. Het gaat er dus om zo hoog mogelijk te scoren (korte laadtijd = hoge score).

  Huizensite: 77
  Nieuwbouw: 78
  Blog: 83

  Kortom: tevreden

  reageren
 8. Een score van 82!Daar ben ik erg blij mee 😉
  Maar ik ga zeker de adviezen lezen om te kijken of een betere score haalbaar is.

  reageren
 9. Beste Han, een leuke vergelijking. Onze eigen site scoort 83 punten en we staan dus in de top 3.

  Wel wordt onze site over enkele weken compleet vernieuwd en ik zal de performance daarna nauw in de gaten houden.

  Snelle sites zijn absoluut belangrijk, zowel qua woningen als overige sites. Van mezelf weet ik dat als het te lang duurt, ik gewoon wegklik en dan is het dus: foetsie klant!

  reageren
 10. Als je voor het hosten van (grote) afbeeldingen een cloudserver gebruikt, zoals Amazon S3, dan win je al giga in snelheid

  reageren
 11. Die van ons scoort 67! Vind ik niet verkeerd, lijkt mij een keurig gemiddelde!

  reageren
  • Marco, zoals je ziet bij huislijn.nl (reacties hierboven) is het mogelijk, door het implementeren van de door google aanbevolen aanpassingen, om de score omhoog te halen.
   Succes!

   reageren

Geef een reactie

Google+